Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ερντογάν απειλεί τη Γαλλία

Απειλές εναντίον της Γαλλίας, για το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν απειλεί τη Γαλλία
Αφορμή στάθηκε η πρόθεση του Νικολά Σαρκοζί να φέρει προς ψήφιση στο γαλλικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα τιμωρεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους βήματα θα προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Τουρκίας -Γαλλίας σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και κάθε άλλο επίπεδο και ότι η ευθύνη θα βαρύνει αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία», αναφέρει ο Ερντογάν σε επιστολή του προς το Γάλλο πρόεδρο.
Στο σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή την επόμενη εβδομάδα, προτείνεται φυλάκιση ενός χρόνου και πρόστιμο 45.000 ευρώ για όποιον αρνείται τις δολοφονίες που αποτελούν γενοκτονία.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «ο προτεινόμενος νόμος είναι εχθρικός προς την Τουρκία, το τουρκικό έθνος και του Τούρκους που ζουν στην Τουρκία».
Η Αγκυρα αρνείται τη γενοκτονία των Αρμενίων και υποστηρίζει ότι πολλοί Μουσουλμάνοι Τούρκοι και Κούρδοι δολοφονήθηκαν επίσης κατά τη ρωσική εισβολή στην ανατολική Ανατολία.
«Οι γαλλοτουρκικές σχέσεις δεν πρέπει να είναι δέσμιες εξαιτίας των αξιώσεων τρίτων», τονίζει ο Ερντογάν και συμπληρώνει ότι πρόκειται για «ένα ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου