Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Καμία χώρα δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, δήλωσε η Κρ.Λαγκάρντ

«Ορατός ο κίνδυνος απομόνωσης»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τον κίνδυνο να επαναληφθούν όσα συνέβησαν τη δεκαετία του 1930 επισήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει καμία χώρα που θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, που την βλέπουμε όχι μόνο να ξεδιπλώνεται, αλλά και να κλιμακώνεται, είπε η κ. Λαγκάρντ.

Επίσης, είπε ότι «χρειάζεται η συμβολή όλων των χωρών, για καταφέρει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση χρέους» και προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την προοπτική υποχώρησης, αυξανόμενου προστατευτισμού, απομόνωσης και όσων συνέβησαν στην δεκαετία του 1930.

«Δεν υπάρχει καμία οικονομία στον κόσμο, είτε πρόκειται για χώρες με χαμηλό εισόδημα, αναδυόμενες αγορές, χώρες μεσαίου εισοδήματος είτε πολύ αναπτυγμένες οικονομίες, η οποία θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση που τη βλέπουμε όχι μόνο να ξεδιπλώνεται, αλλά και να κλιμακώνεται» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Όπως τόνισε, η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματα της. «Δεν πρόκειται για μια κρίση η οποία μπορεί να επιλυθεί από μια ομάδα χωρών. Πρόκειται να επιλυθεί αισίως, αν όλες οι χώρες, από όλες τις περιοχές, όλες τις κατηγορίες λάβουν ουσιαστική δράση».

Επίσης, απηύθυνε προειδοποίηση προς τις αγορές ζητώντας να δώσουν χρόνο στις χώρες να προχωρήσουν τις πολιτικές διαδικασίες, προκειμένου να φτάσουν σε μία λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου