Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Δραματική έκκληση Στεφανόπουλου Οι εκλογές θα βλάψουν με βεβαιότητα τη χώρα, τονίζει με άρθρο του στην «Κ» ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». Αυτό είναι το σαφές όσο και κατηγορηματικό μήνυμα που στέλνει με βαρυσήμαντο άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Όπως γράφει, αυτή η κυβέρνηση είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος -επισημαίνει- διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. «Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις» σημειώνει.

Άρα «οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν» και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες πολιτικούς και σπανίως πλέον ομιλεί δημοσίως, αμφισβητεί τα επιχειρήματα υπέρ των πρόωρων εκλογών που προβάλλουν η Ν.Δ. και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αποδίδει σκοπούς ιδιοτέλειας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές ωφελούν.

Τέλος χαρακτηρίζει στο άρθρο του «άξιο θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα».

www.kathimerini.gr

2 σχόλια:

  1. Ως έχουν τα γεγονότα διαπιστώνω ότι το 1974 μια κυβέρνηση συνταγματικής εκτροπής (κυβέρνηση χούντας υπό τον Αδ. Ανδρουτσόπουλο), που λόγω της κυπριακής κρίσης σήμανε Γενική Επιστράτευση, παρέδοσε την διακυβέρνηση της χώρας σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αποτελουμένη από πολιτικούς, οι οποίοι μας οδήγησαν στην περίφημη μεταπολίευση και στην σημερινή οικονομική κρίση. Σήμερα, λόγω κρίσεως πάλι, οικονομικής αυτή τη φορά, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση παρέδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας σε κυβέρνηση, που είναι προϊόν συνταγματικής εκτροπής. Δηλ. πολιτειακά βρισκόμαστε στο 1974 ή στο 1967;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "[...]διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει το στόχο."

    Στην Ελλάδα πάλι με βάση τις γνωριμίες πάμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Βάλαμε τον ληστή, που έχει γνωστούς τους αρχιλήσταρχους για να τους πει να μην μας κλέψουν τα σώβρακα παρα μόνον τα παντελόνια και τα τιμαλφή. Φυσικά με το αζημίωτον.

    "[...]άξιο θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα."

    Κατά έναν φίλο μου, αυτοί είναι (είμαστε) που κλέβουν μια ζωή το δημόσιο, διορισμένοι και μη, φοροφυγάδες και ψεύτες, άρα πρέπει να πληρώσουν. Τα φορολογικά μέτρα είναι "νόμιμα" και άρα πρέπει να τα πληρώσουμε. Ευκαιρία εξυγίανσης και τακτοποίησης για την χώρα. Όλα τ'άλλα είναι αντικυβερνητικές πράξεις και αριστεριτζίδικα μπαϊράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή