Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τι θέλει ο Ράσμουσεν στην Αθήνα; Αρχίζουν οι πιέσεις και στα εθνικά;

Η επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις 18 Φεβρουαρίου 1952,ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα συναντήσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας,πρωθυπουργό,ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ,μόνο και μόνο ...για να μας συγχαρεί.

Συμπτωματικά ο Γκρουέφκσι των Σκοπίων επισκέφτηκε την Μέρκελ η οποία εξέφρασε "τη στήριξή της στην ....
επιθυμία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ".

Άρα το να μην τεθεί το θέμα των Σκοπίων στις επαφές που θα ΄χει ο Ράσμουσεν,είναι αναμενόμενο.Και ίσως όχι μόνο αυτό.Το Αιγαίο και οι "κερκόπορτες" που επιχειρεί να βρει η Άγκυρα μέσω ΝΑΤΟ,για να `'πστήσει" πόδι.

Το ερώτημα είναι βέβαια ποιος στην Αθήνα γνωρίζει τη λέξη και κυρίως την έννοια της διαπραγμάτευσης;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι την όποια ελληνική αδυναμία θα επιχειρήσουν πολλοί να την εκμεταλλευτούν.

http://www.onalert.gr
 

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου, συμφωνώ μαζί σου, όμως ποιος, ποιον, για ποιους; μας ρίξανε στον γκρεμό, είχαν προλάβει να μας έχουν να κοιτάζουμε το δάχτυλο και όχι το δάσος, ο κάθε ένας μας, κοιτάζει το δικό του δάχτυλο και από γλώσσα για συνεννόηση, Βαβέλ και πανσπερμία, κοινώς καμιά συνεννόηση και οι τυχών φίλοι, έτσι μπερδεμένα, που φωνάζουμε για βοήθεια, δεν μας καταλαβαίνουν. Μόνο με θαύμα θα γλυτώσουμε. Ένας εμφύλιος έχει νικητές και ηττημένους, τούτο κακό είναι άλλο πράγμα, πρωτόγνωρο και πρωτάκουστο, να σε σκοτώνουν για να σε σώσουν. Τώρα που οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες, προβλέπω σωρεία επισκεπτών, επισκεπτών για φευγάτες αρπαχτές και εμείς το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συγκρούσεις μόνον ηττημένους έχουν, ακόμα δε περισσότερο οι εμφύλιες συγκρούσεις.

      Διαγραφή