Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Οδεύουμε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 12:04
Τις τελευταίες "πινελιές" βάζουν στο σχέδιο για "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" δέκα υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με επικεφαλής τον Γερμανό, Γκίντο Βεστερβελε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής "Die Presse", η ομάδα των υπουργών τάσσεται σε άτυπη αναφορά της υπέρ της δημιουργίας Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και της υιοθέτησης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.
Η υπουργική ομάδα βαδίζει στα... χνάρια της "σιδηράς κυρίας" της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ , η οποία έχει ζητήσει να αποκτήσει η ΕΕ ισχυρότερες εξουσίες σε κεντρικό επίπεδο για την διαχείριση των εθνικών προυπολογισμών.
Με βάση το γερμανικό δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών του Βελγίου, της Δανίας, της Ιταλίας, του Λουξερμβούργου, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, καθώς και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, προτείνουν να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος θα είναι εκλεγμένο πρόσωπο και θα μπορεί να δημιουργεί την ειδική του κυβερνητική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου