Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"Έτσι φέρνουμε τα Καλάσνικοφ στην Ελλάδα"


Αποκαλυπτική είναι η εξομολογηση ενός μεταφορεα και διανομέα καλασνικοφκαι άλλων όπλων στη χώρα μας για το πώς φτάνουν αυτά στην Ελλάδα. «Φέρνουμε τα καλασνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με..αγελάδες, βόδια και μοσχάρια για να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο», αποκαλύπτει ο μεταφορέας στην εφημερίδα το Βήμα και συνεχίζει…

«Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 σπίτια που αποτελούν “καβάτζες” με καλάσνικοφ και άλλα όπλα, που τα μοιράζουμε σε μικρές παρτίδες. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων. Η ζήτηση τους αυξάνεται λόγω της παρουσίας πολλών αστυνομικών και των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ στους δρόμους. Όλοι πλέον θεωρούν βέβαιη κάποια στιγμή τη σύγκρουση με αστυνομικούς και γι’αυτό εξοπλίζονται με βαριά όπλα».

Ακόμη κι όταν είναι να κάνουν ληστείες σε μικρά μαγαζιά ή σε σπίτια, κουβαλούν καλάσνικοφ αν και ξέρουν ότι σπάνια θα χρειαστεί εκεί να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο όπλο. Όμως φοβούνται ότι μετά μπορεί να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς. Όλοι ετοιμάζονται για μάχες του δρόμου και ζητούν ολοένα περισσότερα καλάσνικοφ».

Την τελευταία διετία έχουν εξαρθρωθεί στην Ελλάδα περισσότερες από 40 συμμορίες με καλάσνικοφ και εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου άλλες 15-20 πάνοπλες συμμορίες που συνεχίζουν να ληστεύουν τράπεζες, καταστήματα και σπίτια, σκορπώντας πανικό σε πολίτες και πυροβολώντας αδιακρίτως. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι διαπράττονται περίπου 7.000 ληστείες, σχεδόν 20 κάθε μέρα, οι περισσότερες με καλάσνικοφ.

Αναδημοσίευση απο http://www.trelokouneli.gr/

1 σχόλιο:

  1. Αυτές οι εξοπλισμένες ομάδες με τα καλάσνικωφ, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν από κάποιους αντεθνικώς δρώντες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή