Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Χωρίς έγκριση από την Κύπρο η άσκηση της Τουρκίας
Ταυτόχρονες στρατιωτικές ασκησεις πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή Τουρκία, Βρετανία και ισραηλ στην κυπριακη ΑΟΖ. Χωρίς έγκριση από την Κύπρο η άσκηση της Τουρκίας.
Ωστόσο, το Ισραήλ, όσο και η Βρετανία ενημέρωσαν σχετικά την κυπριακη Δημοκρατία και εξασφάλισαν την απαραίτητη έγκριση, σε αντίθεση με την Τουρκία.
Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Sigmalive, η παράνομη άσκηση των Τούρκων θα διεξαχθεί στα «οικόπεδα» 8, 9 και 12 και σε αυτήν θα χρησιμοποιηθούν τόσο πλωτά, όσο και εναέρια μέσα.
Το ισραηλ ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκατοντάδων στρατιωτών.
Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι η δική τους άσκηση θα κινηθεί σε περιοχή την οποία θεωρούν υπό τη δικαιοδοσία των βρετανικών βάσεων.
Οι ασκησεις αυτές διεξάγονται πάντοτε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χώρες ζητούν και λαμβάνουν την έγκριση του κυρίαρχου κράτους, στην προκειμένη περίπτωση της Κύπρου.
Η Τουρκία, όμως, παρανομεί, ανέφερε ο κύπριος υπουργός, τονίζοντας ότι με τις ενέργειές της θέτει σε κίνδυνο την πολιτική και στρατιωτική ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα.
Οι κυπριακές Αρχές, πρόσθεσε, θα προβούν σε διαβήματα και θα καταγγείλουν σε διεθνή βήματα την τουρκική συμπεριφορά.
skai
ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2012

Αναδημοσίευση απο http://prezatv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου