Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Γιατί ανησυχεί η Ρωσία και επισπεύδει την παράδοση των S-500; (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύ νωρίτερα, προφανώς λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης ασφάλειας διεθνώς με τα "καυτά" ζητήματα της Συρίας και του Ιράν ανοικτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα παραλάβουν τα πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-500, το 2013.
Η παραδοση επιταχύνεται κατά 15 μήνες περίπου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το S-500 θα έχει βασικά αντιβαλλιστικά χαρακτηριστικά με κύρια αποστολή την αναχαίτιση των ανεξάρτητων κεφαλών-οχημάτων επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Το σύστημα S-500 θα εφοδιαστεί με πιο ισχυρό ραντάρ από το S-400, ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως 800-900 χλμ.
Τα ρωσικά ΜΜΕ συμπερασματικά αναφέρουν ότι το σύστημα S-500 ''είναι πολύ σοβαρή απάντηση στις απειλές και τις προκλήσεις που θα είναι επίκαιρες για τη ρωσια από τα συστήματα πρώτου πλήγματος του πιθανού εχθρού. Είναι κατασκευασμένο με τη χρήση πρωτοπόρων τεχνολογιών στον ηλεκτρονικό τομέα, και, βέβαια, των νέων πυραύλων που θα είναι ικανοί να αναχαιτίζουν εξωατμοσφαιρικά τους στόχους τους".
Σε ό,τι αφορά την επίσπευση παράδοσής τους είναι πασιφανές, όπως συμβαίνει και σε σειρά άλλων οπλικών συστημάτων, ότι η ρωσια κάτι περιμένει, για κάτι ανησυχεί. Και οι εξελίξεις στην Συρία δείχνουν να επιβεβαιώνουν τους φόβους της... Δείτε το βίντεο 

Air Power- Russia's missile defense S-500 -Российской системы ПРO

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anpTiQMpOcY
Αναδημοσίευση απο
http://karfotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου