Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ομολογία Σούλτς:Xρειάζεται μία ευρωπαϊκή συγκυβέρνηση στην Ελλάδα!!!

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν

Rate This

Κοινώς δεν αρκεί ο Φούχτελ και ο Ράιχενμπαχ…Οι φασίστες της Ε.Ε θέλουν περισσότερους ξένους αξιωματούχους για να επιβάλουν την εξαθλίωση των ανυπάκουων Ελλήνων…
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προτείνει τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και να βγει από την κρίση, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις να τις εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο…Μάρτιν Σουλτς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό μπορεί να γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας οργανισμός ανάπτυξης όπου Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων. Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης,
Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους «ωστόσο, δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας», υποστηρίζει ο Γερμανός πολιτικός.
Προϋπόθεση γι’ αυτήν την ειδική οικονομική ζώνη αποτελεί η προσήλωση των Ελλήνων στο ευρώ και η προθυμία της Αθήνας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα.
Μάλιστα στην ηλεκτρονική του έκδοση το Der Spiegel τονίζει ότι η ιδέα μιας ειδικής οικονομικής ζώνης κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και περισσότερο οπαδούς (τους ντόπιους καπιτάλες) και μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει ήδη σχετικό αίτημα στην Κομισιόν.
Στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών με τη θέσπιση χαμηλότερων εισφορών και λιγότερη γραφειοκρατία.
Αυτές οι περιοχές θα δημιουργηθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, π.χ. στο νότιο τμήμα της Κρήτης και στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, αναφέρεται στο άρθρο. Εκεί θα μπορούν να διακινούνται αγαθά, τα οποία προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι μισθοί των εργαζομένων λέγεται ότι δεν θα θιγούν, επειδή η Ελλάδα έχει ήδη μειώσει δραστικά τους κατώτατους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου