Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Έξοδος από την κρίση με Νέο Σύνταγμα. Το παράδειγμα της Ισλανδίας (βίντεο).


Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Δεκεμβρίου 1, 2012

20121109-syntagma-islandias-katrin-oddsdottirΤην πιο κάτω εκδήλωση, κανένα κατοχικό ΜΜΕ δεν την ανέφερε, ούτε πριν ούτε μετά την εκδήλωση, αν και είχε αποσταλεί σχετικό Δελτίο Τύπου. Σ’ αυτές τις στιγμές που περνά η χώρα, προφανώς η άρχουσα τάξη κρίνει ότι  ο λαός θα πρέπει να κλειστεί σε πολιτικό «θερμοκήπιο» απόλυτα κατευθυνόμενος από την ίδια. Ευτυχώς που ακόμα μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για πόσο όμως ακόμα;
Την Παρασκευή λοιπόν 9 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ μέλη της “Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή” διοργάνωσαν ανοιχτή ομιλία – συζήτηση με την Katrin Oddsdottir, δικηγόρο, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας.
Η Katrin Oddsdottir  παρουσίασε τον τρόπο συγκρότησης του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας, την διαδικασία συμμετοχής των Ισλανδών πολιτών στην διαδικτυακή διαβούλευση αλλά και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέσα από το οποίο στις 20 Οκτωβρίου επικυρώθηκε ένα νέο Σύνταγμα για τη χώρα, διαμορφωμένο από τους πολίτες για τους πολίτες.
Ακολούθησε συζήτηση υπό το συντονισμό μελών (Ν. Τσάμης, Χ. Λυντέρης) της  “Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή“, με επίκεντρο τις πιθανότητες ανάπτυξης παρόμοιων διαδικασιών στην Ελλάδα.
Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ολόκληρη η ομιλία της Katrin Oddsdottir στον ΔΣΑ με ταυτόχρονη μεταγλώττιση στα ελληνικά, οπότε μπορείτε να την παρακολουθήσετε άνετα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε πως σκέπτονται και αντιδρούν άλλοι λαοί.
Πέτρος Χασάπης
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AoD1YZom340#!
http://olympia.gr/2012/12/01/%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου