Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ε.Ε.: "Πολύ ικανοποιημένη" από τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία


Η ΕΕ είναι "πολύ ικανοποιημένη" από τη συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ με στόχο να παρακινηθούν το καθεστώς και οι αντάρτες να βρουν μια λύση στη σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
"Η ΕΕ είναι πολύ ικανοποιημένη από την έκκληση της Ρωσίας και των ΗΠΑ για μια ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία. Η ΕΕ έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η λύση της σύγκρουσης έγκειται σε μια συνολική πολιτική διευθέτηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει με όποιον τρόπο γίνεται και ελπίζει ότι η διάσκεψη θα είναι η αρχή μιας ειρηνευτικής διαδικασίας", πρόσθεσε ο Μάικλ Μαν.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν χθες στη Μόσχα με την ευκαιρία της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος είχε πολύωρες συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
"Συμφωνήσαμε η Ρωσία και οι ΗΠΑ να ενθαρρύνουν τη συριακή κυβέρνηση και τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης να βρουν μια πολιτική λύση", δήλωσε ο Λαβρόφ. Οι δύο χώρες επιθυμούν επίσης να οργανώσουν "το συντομότερο" μια διεθνή διάσκεψη για τη Συρία, ει δυνατόν αυτό το μήνα, πρόσθεσε.
"Οι δηλώσεις που έγιναν στη Μόσχα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς τα εμπρός. Ωστόσο δεν είναι παρά ένα πρώτο βήμα", δήλωσε ο Λαχντάρ Μπραχίμι, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου