Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Βέβαιη η αθώωση

Ο Λάκης Λαζόπουλος, σε μια εκπομπή του Αλ Τσαντίρι, έλεγε : Άμα ακούτε και δημοσιεύονται ονόματα, τότε είναι βέβαιη η αθώωσή τους.
Λέτε να 'χει δίκιο;
Κατήφορος ....
ΣΓΣ

20080530 Δίωξη κατά Ι. Κεφαλογιάννη

Εμπλοκή του πρώην υπουργού και συμβούλου του πρωθυπουργού ύστερα από καταγγελία αστυνομικών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι προ 4ετίας τους είχε ζητήσει να υπάρξει επιείκεια για συλληφθέντα τότε χασισοκαλλιεργητή



Μια περίεργη καταγγελία που έγινε με καθυστέρηση τεσσάρων ετών ενέπλεξε τον πρώην υπουργό και σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γ. Κεφαλογιάννη στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Δίωξη κατά Ι. Κεφαλογιάννη

Οπως έγινε γνωστό χθες, ο αντεισαγγελέας Ρεθύμνου κ. Πατεράκης έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, έπειτα από καταγγελία τριών αστυνομικών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι προ 4ετίας ο κ. Κεφαλογιάννης τους είχε ζητήσει να υπάρξει επιείκεια για χασισοκαλλιεργητή, ο οποίος είχε συλληφθεί τότε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί είχαν αρνηθεί να πράξουν κάτι τέτοιο και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Εκτός από τον κ. Κεφαλογιάννη, η δίωξη αφορά επίσης και γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ στο Ρέθυμνο. Η δίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσδιοριστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Η υπόθεση αυτή, αν και αποκαλύφθηκε και καταγγέλθηκε με σημαντική καθυστέρηση ενώπιον του νομαρχιακού συμβουλίου, συνδέθηκε από τις δικαστικές αρχές Ρεθύμνου με την υπόθεση των Ζωνιανών και γι αυτό ασκήθηκε η δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία, αν και ο συγκεκριμένος έμπορος ναρκωτικών είχε δικαστεί και καταδικαστεί τότε για την παράνομη δράση που είχε αναπτύξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου έναν μήνα κατατέθηκε από τον δικηγόρο του πρώην υπουργού υπόμνημα σε σχέση με τις καταγγελίες, στο οποίο αναφερόταν ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία, ενώ τίθενται ερωτηματικά για την καθυστέρηση των καταγγελιών.

Εμφαση
Από την πλευρά του πρώην υπουργού δίνεται έμφαση καταρχήν στο γεγονός της 4ετούς καθυστέρησης της καταγγελίας, αλλά και στο ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Κεφαλογιάννη να κληθεί και να απολογηθεί προτού του ασκηθεί η δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα δύο αυτά θέματα η οικογένεια Κεφαλογιάννη θα κινηθεί νομικά, προκειμένου να διαπιστώσει εάν όλες οι ενέργειες που έγιναν από τον Νοέμβριο που υπήρξε η καταγγελία μέχρι σήμερα ήταν σύννομες.

Στελέχη της ΝΔ στο Ρέθυμνο αφήνουν πάντως να εννοηθεί ότι η άσκηση της δίωξης συνδέεται και με τον εσωκομματικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο μεταξύ υποψηφίου της ΝΔ και της οικογένειας Κεφαλογιάννη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και αιφνιδιάστηκαν από την αναγγελία της άσκησης δίωξης, απέφυγαν να αντιδράσουν εν θερμώ.

Ερωτηματικά
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να ζητήσει κανείς από τον κ. Γ. Κεφαλογιάννη να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού, καθώς -όπως επισημαίνουν- αυτή η υπόθεση έχει πολλά ερωτηματικά και δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα.

Αλλωστε, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η καταγγελία έγινε τώρα, και υπενθυμίζουν ότι τελικά ο συγκεκριμένος έμπορος ναρκωτικών δικάστηκε και καταδικάστηκε.

Ο ίδιος ο κ. Κεφαλογιάννης, τον οποίο είχαν εμπλέξει και παλαιότερα στην υπόθεση των Ζωνιανών, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί δημοσίως σήμερα και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του.

Μ. Κοκολάκη - Ε. Καρεκλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου