Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Gmail - Ο ξυλοδαρμός πρύτανη κορωνίδα βυζαντινισμώ�

Άκουσα στο Ρ/Φ ότι ο πρύτανης ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον εισαγγελέα υπηρεσίας και έτσι ο πρύτανης ... χειροτονήθηκε.
Αν είναι έτσι τα γεγονότα, ο μη εντοπιζόμενος εισαγγελέας λογοδότησε;
Κατήφορος ...
ΣΓΣ

Ο ξυλοδαρμός πρύτανη κορωνίδα βυζαντινισμών

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 29 Μαϊου 2008 07:00
294 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1518282


ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ και μολότοφ κυριάρχησαν χθες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατά τις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές. Μετά τα επεισόδια και τον ελαφρύ τραυματισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, αναστολή των δραστηριοτήτων της αποφάσισε η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη βίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότι υποθάλπει συστηματικά την πόλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική κουκουλοφόρων».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ ύστερα από συνεδρίασή τους, εκφράζουν την αγανάκτηση και την αγωνία της Πρυτανείας για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ της χώρας, ενώ χαρακτηρίζουν «ακραία και άνανδρη τη βίαιη συμπεριφορά ομάδων φοιτητών».

Τα επεισόδια τα καταδίκασε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Χαρακτήρισε απαράδεκτη πράξη βίας και βιαιοπραγίας εναντίον εκλεγμένου πρύτανη τα όσα συνέβησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μίλησε για απαξίωση των πανεπιστημίων, υπογραμμίζοντας ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη ότι υποθάλπει συστηματικά την πόλωση στο χώρο της Παιδείας, τονίζοντας ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να αποκρύψει τα πολλαπλά προβλήματα και να στρέψει την προσοχή του κόσμου στις συγκρούσεις στα πανεπιστήμια. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη βία και τα έκτροπα.

Παρεμβαίνοντας στο ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας ότι ακολουθούν «πολιτική κουκουλοφόρων». Ζήτησε μάλιστα την παραίτηση του υπουργού.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι το 2002 μέλη της ΔΑΠ εισήλθαν προκλητικά στη Νομική και απαλλοτρίωσαν κάλπες. Χαρακτήρισε επίσης προκλητικές τις κυβερνητικές δηλώσεις για παράκαμψη του Συντάγματος με διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 16, προκειμένου να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα χθες το μεσημέρι διακόπηκε η ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

Νωρίτερα άγνωστοι είχαν πυροβολήσει αυτοκίνητο με βόμβα μολότοφ. Οι ίδιοι «άγνωστοι» κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και κατέστρεψαν μια κάλπη.

Εν τω μεταξύ, γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές σχολές, ενώ δύο νέα συλλαλητήρια έχουν προγραμματισθεί για σήμερα και αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου