Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Κόσοβο Σκόπια και Μαυροβούνιο

20080530 Προς αναγνώριση του Κοσόβου Σκόπια και Μαυροβούνιο

Στην αναγνώριση του Κοσόβου θα προβεί σύντομα και το Μαυροβούνιο

Στην αναγνώριση του Κοσόβου αναμένεται προχωρήσει η ΠΓΔΜ μέσα στον Ιούνιο γράφει η εφημερίδα "Κόχα Ντιτόρε" της Πρίστινα επικαλούμενη πηγές από το Διεθνές Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής στη Λιουμπλιάνα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μετά τις εκλογές της 1ης Ιουνίου η πολιτική ηγεσία στα Σκόπια θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Κόσοβο για να κερδίσει την υποστήριξη των Αλβανών της Μακεδονίας, του Κοσόβου και της Αλβανίας στη διένεξη με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας".

Η "Κόχα Ντιτόρε" αναφέρει, επίσης, ότι στην αναγνώριση του Κοσόβου θα προβεί σύντομα και το Μαυροβούνιο. "Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς", γράφει η εφημερίδα της Πρίστινα, "δέχεται έντονες πιέσεις από διεθνείς παράγοντες και τα αλβανικά κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και δεν αποκλείεται στις 16 Ιουνίου η κυβέρνησή του να αναγνωρίσει το Κόσοβο".

Την ημερομηνία αυτή -16 Ιουνίου-, ως πιθανή ημέρα αναγνώρισης του Κοσόβου από το Μαυροβούνιο, μετέδωσε και η εφημερίδα "Νταν" της Ποντγκόριτσα που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου