Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Πολιτικός ευτελισμός

Πέρα από την καταδίκη και τον λόγο που οδηγήθηκε σε αυτή, το σημαντικότερο είναι ότι ένας «βαρόνος» της ΝΔ και παλαιός βουλευτής και υπουργός ΨΕΥΔΕΤΑΙ. Αυτό είναι κατάντια …

ΣΓΣ

20080924Τον απέλυσε από σύμβουλο

Απομακρύνεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ο Ι. Κεφαλογιάννης μετά την καταδίκη του. Έκθετος ο πρωθυπουργός λέει το ΠΑΣΟΚ

"Έκθετος ο πρωθυπουργός" μετά την καταδίκη Κεφαλογιάννη επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ ενώ, το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωση του, απομακρύνει τον πρώην υπουργό από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού παρόλο που πριν λίγο καιρό διατεινόταν ότι δεν κατέχει κάποια θέση για να παραιτηθεί.

"Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης της Δικαιοσύνης και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εκθετος ο πρωθυπουργός

"Η καταδίκη από τη Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, αφήνει έκθετο τον πρωθυπουργό", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

"Πόσο μάλλον, που η κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε από την Δικαιοσύνη ο κ. Κεφαλογιάννης - υπόθαλψη εγκληματία και πρόκληση σε τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας - αφορά κάλυψη εμπόρου ναρκωτικών".

"Η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψης και της νοοτροπίας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. 

Η σημερινή, εκ των υστέρων, «παύση» του κ. Κεφαλογιάννη από τα καθήκοντά του - όταν μέχρι πρότινος αναρωτιόντουσαν «από τι να παραιτηθεί» - αποτελεί την επιβεβαίωση του ψεύδους και της υποκρισίας, με τα οποία ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν τους πολίτες".

Για άλλη μια φορά, προκαλούν την κοινωνία.

«Θεωρούν το κράτος μαγαζί τους»

Η αποπομπή του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη θέση του άτυπου πρωθυπουργικού συμβούλου θα έπρεπε να είχε συμβεί με την έναρξη της δικαστικής υπόθεσης και όχι μετά την καταδίκη του σημειώνεται σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του Συνασπισμού σχετικά με την απομάκρυνση του ιδίου από τη θέση του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού.

«Βέβαια ο κ. Καραμανλής μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις που υποδηλώνουν χαμηλά αντανακλαστικά»

«Το βασικό συμπέρασμα από την υπόθεση Κεφαλογιάννη είναι η αντίληψη των κυβερνητικών συνεργατών και αξιωματούχων ότι δικαιούνται να καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και να θεωρούν το κράτος μαγαζί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να δείτε το βίντεο κλικ στην ακόλουθη σελίδα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=1624728

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου