Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Να το δω και να μην το πιστέψω

«Εάν δεν λυθεί το Κυπριακό δεν λέμε ναι στην Τουρκία»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 07:00
Τελευταία Ενημέρωση : 23/04/2009 11:42

Χειραψία μεταξύ Χριστόφια και Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Εχουμε στηρίξει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είναι όμως δυνατόν να συναινέσουμε σε αυτήν, εάν δεν έχει λυθεί το Κυπριακό», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χθες, στη Λευκωσία, ενώ ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις των συνομιλιών, οι οποίες -είπε- δεν είναι και τόσο ευχάριστες.


Συγκεκριμένα, με ειδική τελετή στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία, έγινε η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.

Επιθεώρηση τιμητικού στρατιωτικού αγήματος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα καραμανλή χθες στη Λευκωσία.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί, από χθες, διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.15 μ.μ., συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα, την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ε. Αντώναρο, που υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και η σύζυγός του, Ελση.

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Καραμανλής επιθεώρησαν τιμητικό στρατιωτικό άγημα και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στο ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία, όπως είπε, αποτελεί ανάπτυξη των παραδοσιακών στενών σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρθηκε στις εξελίξεις των συνομιλιών, οι οποίες, είπε, δεν είναι και τόσο ευχάριστες, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεχή στήριξη και βοήθειά της.


Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και, στη συνέχεια, άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες.

Αργά χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός άρχισε τις χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, ενώ, στις 21.00, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του παρέθεσαν επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού και της κας Νατάσας Καραμανλή στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β', στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο πρωθυπουργός θα έχει ιδιωτικό δείπνο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/23/1655586.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου