Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Νέος αγωγός από Κομοτηνή

Καραμανλής: Νέος αγωγός από Κομοτηνή
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 07:00


«Η χώρα μας υποστηρίζει την προώθηση ενός ισορροπημένου ενεργειακού μείγματος προμηθειών, πηγών και οδεύσεων ως βασικό συστατικό ως βασικό παράγοντα για μια επιτυχημένη ενεργειακή πολιτική.

Είναι γνωστές οι γενικότερες πρωτοβουλίες μας, σε αυτό το πλαίσιο. Θα ήθελα, όμως, ειδικότερα να τονίσω, με την ευκαιρία της συμμετοχής σήμερα στη σύνοδο αυτή στη Σόφια, ότι με τη γείτονα χώρα Βουλγαρία, συνεργαζόμαστε στενά για την προώθηση των κοινών ενεργειακών μας έργων.

Στον τομέα του ηλεκτρισμού, κατασκευάζουμε νέα, δεύτερη διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Δουλεύουμε μαζί για την επιτυχή ολοκλήρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ κατασκευάζουμε έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου από την Κομοτηνή στο Haskovo της Βουλγαρίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός χθες, στη Σόφια, μετά τη σύνοδο κορυφής, με θέμα «Φυσικό αέριο για την Ευρώπη:Ασφάλεια και συνεργασία».

Στη σύνοδο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον των υπευθύνων για την «κρίση του αερίου», ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας είπε ότι «Χρειάζεται ενιαία και ομόφωνη πολιτική βούληση υπέρ της ανάπτυξης της υποδομής μεταφοράς του φυσικού αερίου» και ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη βούληση της χώρας του να ολοκληρώσει το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει την Κασπία με την Αυστρία μέσω της Τουρκίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/25/1656558.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου