Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Μάγος είμαι και το σχολίαζα χθες ...

Ολική επαναφορά Σαμαρά

Διακήρυξη με επίκεντρο τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, την προσέγγιση της μεσαίας τάξης και τις μεταρρυθμίσεις. Παρόντες πάνω από 60 βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη «E» 19/5

Με την παρουσία της «όλης ΝΔ», ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σηματοδοτώντας την ολική του επαναφορά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, παρουσίασε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μια πολιτική διακήρυξη-πλατφόρμα με επίκεντρο και στόχο τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, την άμεση ανάγκη προσέγγισης της μεσαίας τάξης και της στροφής προς το ευρωπαϊκό όραμα.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αφού η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» έχοντας ως θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ενωση», ενώπιον πάνω από 60 βουλευτών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων πολλών υπουργών και υφυπουργών, αλλά και διοικητών οργανισμών, πανεπιστημιακών και δεκάδων εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών και μπροστά σε περίπου 1.300 παρευρισκόμενους, ο Α. Σαμαράς με μια ομιλία, που κατά γενική ομολογία έκανε αίσθηση, τάχθηκε κατά του ακραίου κρατισμού και των ισοπεδωτικών μεταρρυθμίσεων και υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων που παράγουν έργο με επίκεντρο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Με την παρουσία της «όλης ΝΔ», ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σηματοδοτώντας την ολική του επαναφορά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, παρουσίασε χθες την πολιτική του διακήρυξη-πλατφόρμ
Με την παρουσία της «όλης ΝΔ», ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σηματοδοτώντας την ολική του επαναφορά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, παρουσίασε χθες την πολιτική του διακήρυξη-πλατφόρμα με επίκεντρο και στόχο τον κοινωνικό φιλελευθερισμό

Στη διάρκεια της παρέμβασής του εξήρε πολλές φορές την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα του Κ. Καραμανλή, ενώ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι στόχος του είναι να «μας σερβίρει ψευτο-διαγγέλματα σωτηρίας χωρίς κάποιο υπόβαθρο».

Αναφερόμενος στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή τόνισε ότι «με το κοφτερό του μάτι και παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις της εποχής, άνοιξε για την Ελλάδα την ομπρέλα προστασίας της Ευρώπης».

Ιδεολογική ταυτότητα
Ολική επαναφορά Σαμαρά
«Μας έλεγαν να γίνουμε περισσότερο Ευρωπαίοι και λιγότερο Ελληνες. Τώρα πια μετά την κρίση ισχύει μάλλον το αντίθετο. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο απαιτητικοί με τους εαυτούς μας ως Ελληνες, για να γίνουμε Ευρωπαίοι» επεσήμανε ο Α. Σαμαράς, ενώ μίλησε για «ανάγκη επικράτησης μιας φιλελεύθερης και ταυτόχρονα κοινωνικής ιδεολογίας, τον λεγόμενο κοινωνικό φιλελευθερισμό».

Ο υπουργός Πολιτισμού τάχθηκε κατά του ακραίου φιλελευθερισμού και κρατισμού που καταργεί τις αγορές που καταπιέζει τον πολίτη και τις ελευθερίες του. «Δεν θέλουμε μια κοινωνία αρπαχτικών ή πειθαρχημένων ρομπότ, γιατί αυτό οδηγεί σε ζούγκλα ή σε στρατόπεδο νεοσυλλέκτων αντίστοιχα» επεσήμανε και αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων «χωρίς όμως να αγνοούμε τις προσωρινές οδύνες που αυτές θα προκαλέσουν».

Υποστήριξε δε με έμφαση ότι η μεσαία τάξη είναι εκείνη που πλήττεται περισσότερο σήμερα από την κρίση. «Η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας» είπε και σημείωσε ότι «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογική μας ταυτότητα, οι μεταρρυθμίσεις είναι τα προστάγματά της και η μεσαία τάξη είναι η κοινωνική της αναφορά».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τις επιλογές της, να συσπειρώσουμε την παράταξη, να πιστέψουμε σε τρεις λέξεις, τη σιγουριά, την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα», επικαλούμενος τους στίχους του Οδ. Ελύτη «να προτρέχει του χρόνου, ο χτύπος της καρδιάς μας...».

Παρούσα η «όλη ΝΔ»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 60 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, διοικητές οργανισμών, πανεπιστημιακοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, Μεταφορών Ευ. Στυλιανίδης και Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλος και οι υφυπουργοί Ν. Λέγκας, Γ. Μπούγας, Κ. Τασούλας, Θ. Νάκος, Γ. Βλάχος, Αθ. Μπούρας, Κ. Γκιουλέκας, Χρ. Ζώης, Γ. Παπαγεωργίου και Μ. Παπαδόπουλος.

Οι νυν «γαλάζιοι» βουλευτές και πρώην υπουργοί και υφυπουργοί που παρακολούθησαν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ήταν οι: Α. Ρεγκούζας, Π. Σκανδαλάκης, Π. Χηνοφώτης, Γ. Ορφανός, Σ. Τσιτουρίδης, Β. Μιχαλολιάκος, Χρ. Φώλιας, Π. Δούκας, Αχ. Καραμανλής, Γ. Καλαντζής, Αν. Λιάσκος, Γ. Σαλαγκούδης, Ευ. Μπασιάκος και Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ οι βουλευτές που βρέθηκαν στο ακροατήριο του υπουργού Πολιτισμού ήταν οι: Σπ. Λιβανός, Α. Κουτσούμπας, Η. Καλλιώρας, Α. Γεροντόπουλος, Αν. Καραμάριος, Γ. Μανώλης, Γ. Γιαννέλης, Γ. Σαμπαζιώτης, Μ. Χαλκίδης, Γ. Καρασμάνης, Αριάδνη Μανούσου Μπινοπούλου, Α. Καρπούζας, Ν. Καντερές, Π. Αδρακτάς, Κ. Κουκοδήμος, Π. Μελάς, Ι. Κοσμίδης, Ν. Παναγιωτόπουλος Κ. Τζαβάρας, Κ. Αγοραστός, Κ. Σταϊκούρας, Γ. Βρούτσης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Απ. Σταύρου, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κ. Παπασιώζος, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Λ. Τσαβδαρίδης, Μ. Βολουδάκης, Αλ. Παρίσης, Κατερίνα Παπακώστα, Παρθένα Φουντουκίδου, Η. Φωτιάδης, Γ. Τριφωνίδης και Α. Δερμετζόπουλος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Λ. Ζαγορίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, ο Γ. Ανδριανός, οι αντιπρόεδροι της Βουλής Γ. Σούρλας και Τ. Νεράντζης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γ. Τραγάκης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ο γ.γ. της Βουλής Ν. Στεφάνου, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Μ. Δασκαλάκης, αλλά και πολλοί επικεφαλής μεγάλων οργανισμών όπως ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΑ Ασ. Παπαγεωργίου, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκος κ.ά.

Ευρωπαϊκό... άρωμα έδωσαν με την παρουσία τους νυν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων ο νυν επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Γ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, η επικεφαλής του νέου «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Μαριέττα Γιαννάκου, η Ρόδη Κράτσα, ο Γ. Παπανικολάου, ο Μ. Μαυρομάτης, ο Μ. Αγγελάκος και ο Γ. Δημητρακόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί πρώην βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Α. Παπαδόγγονας, η Ζέτα Μακρή και η Ελενα Κουντουρά. Τέλος έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του Ε αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Βαϊτση Αποστολάτου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου