Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ταυτόχρονες παρουσιάσεις με αρκετά κοινά στοιχεία

Απορία αφελούς.

Πως είναι δυνατόν ένα πρόσωπο που μαυρίστηκε στις εθνικές εκλογές να τοποθετείται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου;

Κατά την γνώμη μου μία εξήγηση μπορεί να υπάρξει. Η κα Μ. Γιαννάκου ανήκει στην ομάδα (club?) του «μπράβο Γιώργο», του «ζεϊμπέκικου», του νόμου αναμορφώσεως των βιβλίων του 2002 (Αβάθμιας & 2βάθμιας εκπαίδευσης), και των «κουμπαριών» με τους εξ ανατολών «συμμάχους», κατά τα πρότυπα του Μεσαίωνα και επέκεινα, παντρεύονταν για να δημιουργήσουν συμμαχίες.

Η σθεναρή υποστήριξη του κουλερογραφήματος της ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού από την κα Μ. Γιαννάκου είχε ως συνέπεια το μαύρισμά της στις εθνικές εκλογές, αλλά ο χειρίζων τα ινία  του club θεώρησε υποχρέωσή του να την ανταμοίψει και έτσι την αποζημίωσε και με το πάρα πάνω τοποθετόντας την πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Δοθείσης ευκαιρίας υπενθυμίζω ότι υπάρχει γραμμάτιο ανεξόφλητο για τον Σαμαρά (νυν υπουργό Πολιτισμού) που στο εγγύς μέλλον θα εξοφληθεί από το «αφεντικό».

ΣΓΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Δευτέρα, 18 Μαϊου 2009 07:00
Τελευταία Ενημέρωση : 18/05/2009 12:16     
Γυναίκες όπως η πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κα Γιαννάκου και δοκιμασμένα κομματικά στελέχη όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου κυριαρχούν στις προτάσεις των δύο κομμάτων.

Στην τελική ευθεία, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, εισέρχεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ύστερα από τις χθεσινές, ταυτόχρονες σχεδόν, παρουσιάσεις των ευρωψηφοδελτίων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τα δυο ευρωψηφοδέλτια έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, όπως μεγάλο αριθμό γυναικών, δοκιμασμένα κομματικά στελέχη, εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων και μειονοτήτων, αλλά και μια διακριτή διαφορά σε ό, τι αφορά στην έμφαση στην Ευρώπη (Ν.Δ.) ή στην Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ).

Μετά την παρουσίαση των ευρωψηφοδελτίων -στο Ζάππειο και στα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, αντιστοίχως- ο Κώστας Καραμανλής κι ο Γιώργος Παπανδρέου περιόδευσαν στην Άρτα και στην Πάτρα. Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο καταλόγισε ότι εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις και ότι δημαγωγεί κατά της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε, «προτάσσει την αναβίωση του ''συστήματος ΠΑΣΟΚ με κάθε μέσο και κάθε τίμημα''».

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, είπε ότι «είμαστε στρατευμένοι στα προβλήματα των πολιτών, τα εθνικά θέματα, την οικονομία, την παιδεία, αυτά είναι η ατζέντα μας. Η κυβέρνηση άγγιξε δύσκολα προβλήματα, όπως η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, η οποία απάλλαξε τους φορολογούμενους από τις υψηλές ζημιές της επιχείρησης... Ας τολμήσουν τη σύγκριση για όλα αυτά».

Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε το μήνυμά του για διπλή «μάχη». «Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για το κλείσιμο της Βουλής. «Η Ν.Δ. θέλει να βάλει ταφόπλακα στη διαφάνεια... Θεωρεί ότι το κόστος της συγκάλυψης είναι μικρότερο από το κόστος των αποκαλύψεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κουκούλωσε» τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τη Siemens «Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, να χαράξουμε νέα πορεία, να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα». 

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/18/1665081.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου