Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πρωτοφανές! Τούρκος διοικητής στη Λάρισα!


19 Μαΐου 2009, 22:16

του Μάκη Πολλάτου

Με «εκχώρηση» κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας μοιάζει η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συναινέσει στις αξιώσεις της Άγκυρας παραχωρώντας τη διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης της Λάρισας σε Τούρκο πτέραρχο!

Πέντε ημέρες μετά τη βράβευση του απερχόμενου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποκαλύπτεται (μέσω δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο), ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε στις απαιτήσεις της Τουρκίας και αποδέχθηκε να παραχωρήσει (έστω και εκ περιτροπής) τη διοίκηση του Συμμαχικού Αεροπορικού Υποστρατηγείου της Λάρισας σε Τούρκο ανώτατο αξιωματικό!

Η υπόθεση αφορά την περίφημη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ. Το νέο οργανωτικό επιχειρησιακό πλάνο της Συμμαχίας προβλέπει ότι τα δέκα πολυεθνικά CAOC (combined air operations center - συνδυασμένο κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων) θα περιοριστούν σε τέσσερα στατικά (και ακόμη δύο κινητά). Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που ενέκριναν το 2008 τη δομή διοίκησης, συμφώνησαν στη διατήρηση του CAOC της Λάρισας (από CAOC 7 μετονομάζεται σε CAOC 4 και μεταπίπτει σε «αεροπορικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου»- air command control system), ενέκριναν επίσης το σχέδιο για δημιουργία ακόμη τριών υποστρατηγείων στη Γερμανία, τη Δανία και την Ιταλία και αποφάσισαν την κατάργηση έξι CAOC's, μεταξύ των οποίων και του υποστρατηγείου στο Εσκί Σεχίρ. Παραπλανητικά το ΓΕΕΘΑ προβάλλει τη διατήρηση του ελληνικού κέντρου και τη διάλυση του τουρκικού CAOC σαν επιτυχία, για να εμφανίσει την Ελλάδα ότι δήθεν ωφελείται από τη νέα δομή που επικύρωσαν με τις υπογραφές τους ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ. Το υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ είναι ουσιαστικά «ανενεργό» και το Πεντάγωνο αποκρύπτει εκουσίως το γεγονός ότι με τη νέα δομή προβλέπεται η διατήρηση του ενός και μοναδικού αεροπορικού στρατηγείου (Air South) που παραμένει στην Σμύρνη και στο οποίο θα υπάγονται τα CAOC της Ιταλίας και της Ελλάδας. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται επισήμως ότι συναίνεσε στην «εκ περιτροπής» ανάληψη της διοίκησης του CAOC της Λάρισας από Έλληνα και Τούρκο διοικητή. Η απόφαση -που χαρακτηρίζεται επισήμως ως «κατ' αρχήν συμφωνία»- ελήφθη στη σύνοδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ στις 6 και 7 Μαϊου, όπου συμμετείχε ο Έλληνας αρχηγός στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Είναι περιττό να επισημάνουμε ότι επί 15 ημέρες το ΓΕΕΘΑ αποσιώπησε την απόφαση που σήμερα χαρακτηρίζει «κατ' αρχήν συμφωνία». Σε ανακοίνωση της 11ης Μαϊου δεν αναφερόταν ότι ο στρατηγός Γράψας συμφώνησε να παραχωρηθεί η διοίκηση της Λάρισας σε Τούρκο αξιωματικό. Μόνο το βράδυ της Τρίτης 19 Μαϊου, όταν έγινε ευρέως γνωστό ότι οι τουρκικές εφημερίδες θριαμβολογούν για την ανάληψη της διοίκησης του αεροπορικού στρατηγείου της Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε εκ των υστέρων να ενημερώσει για τις εξελίξεις που είχαν προηγηθεί και τις οποίες επικύρωσε ο στρατηγός Γράψας!

Το ΓΕΕΘΑ παραδέχεται ότι στην τελευταία σύνοδο των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ (Μάιος 2009), υπήρξε κατ'αρχήν συμφωνία ως προς την εναλλαγή των διοικητών του CAOC-4 (της Λάρισας), συμπληρώνει ότι η ελληνική πλευρά επέμεινε στην αρχική θέση ότι ο πρώτος Διοικητής θα είναι Έλληνας και το θέμα συνολικά βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται από το Πεντάγωνο, θα εναλλάσσονται Έλληνας και Τούρκος διοικητής, ενώ σημειώνεται ότι, την περίοδο που θα είναι Τούρκος διοικητής στο CAOC-4, θα είναι Έλληνας ο υποδιοικητής (του CAOC-4) και ταυτόχρονα θα είναι και Έλληνας ο Επιτελάρχης στο προϊστάμενο αεροπορικό Στρατηγείο στη Σμύρνη (ο οποίος διαχειρίζεται όλα τα επιχειρησιακά θέματα του Στρατηγείου)».

Ο αντίλογος είναι ότι προφανώς και δεν έχει καμία σημασία εάν ο «πρώτος» διοικητής της Λάρισας θα είναι Έλληνας, διότι μετά τη θητεία του θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής ο Τούρκος πτέραρχος.

Το πρόσταγμα και την ευθύνη των αποφάσεων συνολικά για το νότιο τομέα έχει το «προϊστάμενο» στρατηγείο της Σμύρνης. Το Air South έχει μονίμως Αμερικανό αξιωματικό ως διοικητή και οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τη θέση του μόνιμου υποδιοικητή για έναν δικό τους αξιωματικό. Οπότε πολύ μικρή σημασία θα έχει εάν τη στιγμή που θα είναι Τούρκος διοικητής στη Λάρισα, παραλλήλως θα είναι Έλληνας ο επιτελάρχης (υπ' αριθμόν τρία) στη Σμύρνη, αφού ανώτεροί του στην ιεραρχία θα είναι ένας Τούρκος και ένας Αμερικανός στρατιωτικός.

Με απλά λόγια: όποιες κι αν είναι οι εισηγήσεις του υποδιοικητή, οι αποφάσεις λαμβάνονται από το διοικητή. Αντιστοίχως, ό,τι κι αν λέει ο Έλληνας επιτελάρχης τον τελικό λόγο θα έχει ο Τούρκος διοικητής.

Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, την ευθύνη του ελληνικού εναέριου χώρου θα έχει Τούρκος διοικητής. Η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να διαφωνήσει με την εναλλαγή της διοίκησης στη Λάρισα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως ακριβώς έπραξε η Άγκυρα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της με το στρατηγείο της Σμύρνης, παρατηρεί ανώτατος αξιωματικός που υποστηρίζει ότι το ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε να αντιπροτείνει και να επιμείνει στην παραχώρηση της θέσης του υποδιοικητή στην Τουρκία.

Από τη διαφαινόμενη αρνητική για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη προκύπτουν και πρακτικά ερωτήματα: περιμένει η κυβέρνηση ότι ο Τούρκος διοικητής της Λάρισας θα ενημερώνει το ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου; Δέχεται η ελληνική πλευρά να ασκεί σε καθημερινή βάση Τούρκος αξιωματικός τη διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων (δεν αναφερόμαστε στο σύνολο αλλά στα μαχητικά αεροσκάφη που στα χαρτιά έχουν τα ΝΑΤΟϊκά χρώματα) που διαθέτει η χώρα στη συμμαχία; Τι θα συμβεί με τις τεχνικές συμμαχικές ασκήσεις που διεξάγονται σε καθημερινή βάση (σε υπολογιστές, χωρίς συμμετοχή στρατευμάτων) και αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματικών (για θέματα έρευνας και διάσωσης, ορίων FIR και άλλα); 

«Οι αποφάσεις που λήφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, εν κρυπτώ, για την τοποθέτηση Τούρκου διοικητή στο νατοϊκό αεροπορικό στρατηγείο Λάρισας, προκαλούν έκπληξη και ερωτηματικά για τα εθνικά μας θέματα.

Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της ανύπαρκτης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, η οποία αρκείται σε απλή παρουσία στα διεθνή φόρα και στις επιτροπές διαπραγματεύσεων», υπογραμμίζει η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας, κυρία Βάσω Παπανδρέου.

«Η τοποθέτηση Τούρκου διοικητή στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Λάρισας είναι το φυσικό επακόλουθο της συμμετοχής της Ελλάδας στον δολοφονικό συνασπισμό, συμμετοχή που τόσο ένθερμα υποστηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που πάντα υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, όπως και η ΕΕ. Επιβεβαιώνεται ότι ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στις ευρωεκλογές», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πρώτο ΘΕΜΑ online - Πρωτοφανές! Τούρκος διοικητής στη Λάρισα! (20 May 2009)

http://www.protothema.gr/content.php?id=32589


8 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;
    Έλεος. Όχι άλλο ξεβράκωμα.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούρκος πτέραρχος διοικητής στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα

    Posted: 19 May 2009 11:12 AM PDT
    Για πρώτη φορά Τούρκος ανώτατος αξιωματικός θα υπηρετήσει στην Ελλάδα, όπως προαναγγέλλει σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδό της η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκος πτέραρχος θα τοποθετηθεί την διετία 2011-2013 στην θέση του διοικητή του Νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αφού το αντίστοιχο στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του ALPHA Δήμου Βερύκιου, της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου.

    Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ¶μυνας αναζητεί τώρα τρόπους να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του Ελληνικού Στρατηγείου Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λάρισα και λειτουργεί σε κοινές εγκαταστάσεις και με κοινό προσωπικό με το αντίστοιχο Νατοϊκό, ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες που διαχειρίζεται η Ελληνική Αεροπορία, να μην τίθεται σε γνώση του Τούρκου ανώτατου αξιωματικού.

    Το δημοσίευμα της Hurriyet καταλήγει με την επισήμανση, ότι πλέον ο Τούρκος πτέραρχος θα είναι αυτός που θα λαμβάνει γνώση και θα διαχειρίζεται όλες τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς στο στρατηγείο φθάνουν όλες οι αναφορές για τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Όπως τονίζει η Hurriyet, για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα Ελληνικά αεροσκάφη να «παρενοχλούν» τα Τουρκικά στο Αιγαίο.

    Πηγή: ALPHA
    Ρεπορτάζ: Δ. Βερύκιος, Μ. Ζαχαράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς, η Διοίκηση θα εξασκείται εναλλακτικά και το ..άμεσο θέμα που προκύπτει είναι ποιός θα αναλάβει πρώτος ,,,!!!
    Το ότι ο Τούρκος θα ενημερώνεται για τις παραβιάσεις των συμπατριωτών του, είναι δίκοπο μαχαίρι για τον ακόλουθο λόγο:
    Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ο εθνικός εναέριος χώρος είναι αυτός που ταυτίζεται σε έκταση, με τα ..."χωρικά ύδατα" (ο Σ.Σ ας με διορθώσει, αν κάνω λάθος).
    Όταν λοιπόν τα χωρικά μας ύδατα είναι 6 νμ, ο Τούρκος Διοικητής ΔΕΝ θα βλέπει παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου,που εμείς έχουμε ορίσει στα 10 νμ !!
    Έτσι λοιπόν θα έχουμε προβλήματα μεταξύ μας και θα μπει στη μέση το ΝΑΤΟ, το οποίο θα επιβάλλει την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.
    Φυσικά το ίδιο Δίκαιο μας παρέχει το δικαίωμα των 12 νμ !!! Ποιος όμως θα πάρει αυτή την απόφαση, όταν επικρέμεται το casus belli ????
    Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν διεκδικούν το αλάθητο.
    K.Σ.B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το υφιστάμενο χωνί (6 ν.μλ. χωρική θάλασσα και 10 ν. μλ. Εναέριος χώρος) δημιουργεί με πρώτη ματιά πρόβλημα αναντιστοιχία , επειδή το εν ισχύει ΔΔ Θαλάσσης (UNCLOS) προβλέπει ταυτισμός της χωρικής θάλασσα με τον εναέριο χώρο.
    Όμως εκτιμώ ότι στην προκείμενη περίπτωση ισχύει το εθιμικό δίκαιο διότι από το 1931 που υιοθετήθηκαν τα 10 ν. μλ. ουδείς (και η Τουρκία) δεν προέβαλλε αντίρρηση ή ένσταση.
    Πέραν των προηγηθέντων επισημαίνεται ότι η γνωστή και δεδομένη προκλητικότης της Τουρκίας έχει φτάσει μέχρι του σημείου να αμφισβητεί και την κυριότητα της ... Γαύδου και ως εκ τούτου όλα είναι αναμενόμενα, εφόσον τους δείχνουμε τα πισινά μας, αντί να τους δείχνουμε τα μπροστινά μας ... . Αυτό ισχύει και για την επέκταση μέχρι τα 10 ν. κλ. και για τις γραμμές βάσεως.
    Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (Κάλβος), αλλά προφανώς δεν είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Οι ενάρετοι πολιτικοί μας τολμάνε μέχρι εκεί που φτάνει ... το χέρι τους.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν το ΝΑΤΟ είναι καλό όταν μπλοκάρουμε την είσοδο της ΠΓΔΜ χωρίς την λύση του ονόματος και κακό όταν δεχόμαστε την εκ περιπτροπής διοίκηση σε ένα νατοϊκό πολυεθνικό στρατηγείο. Αυτό που θα μετρήσει είναι η ικανότητα των προσώπων που θα επικλεγούν να χειριστούν ΕΠΙΤΥΧΩΣ διάφορες καταστάσεις που θα παρουσιαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι,
    Το θέμα του «Τούρκου Διοικητή στη Λάρισα» έχει παρασυζητηθεί, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή δημοσιεύσεων στον Τύπο, δυστυχώς, ως επί το πλείστον από άτομα με ελλειπή γνώση των θεμάτων και ελλειπή ενημέρωση. Το χειρότερο είναι ότι δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στους αποδέκτες-αναγνώστες τους οι περισσότεροι από τους οποίους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και εύλογα ρωτούν: «είναι δυνατόν;». Στο χορό της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας κλίματος ανησυχίας μπήκε και γνωστός στρατηγός-αρθρογράφος, με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα των Αθηνών. Κάλεσε μάλιστα τον «ηρωικό λαό της Λάρισας» να αντισταθεί και να μην επιτρέψει την «προσβολή». Ο μέσος Έλληνας αναγνώστης πληροφορείται ότι η ηγεσία των ΕΔ της χώρας λειτούργησε προδοτικά και θα πρέπει να ντρέπεται για το ότι δεν αποφάσισε να παραιτηθεί!!!
    Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα καταρχήν με την απλή λογική καθώς επίσης και με τη γνώση και πληροφόρηση που μας επιτρέπει η ιδιότητά μας:
    Καταρχήν δεν μπορεί να έτυχαν ταυτόχρονα στην ηγεσία των ΕΔ όλοι οι «προδότες». Ούτε με το νόμο των πιθανοτήτων. Ούτε μπορεί να είναι όλοι ανίκανοι να αντιληφθούν ότι κάνουν κακό στην πατρίδα τους!!!
    Δεύτερον: Στη Λάρισα, ως γνωστόν, υπάρχουν δύο κύρια ελληνικά (εθνικά) στρατηγεία – ένα Στρατού και ένα Αεροπορίας – και κανένα Νατοϊκό. Οι παραπληροφορούντες «διευκολύνονται» από το γεγονός ότι υπήρχε στο παρελθόν Νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα, κάτι που έχει μείνει στην ανάμνηση του κόσμου, που όμως αγνοεί την, κατά τα τελευταία χρόνια, αλλαγή της διοικητικής δομής της Συμμαχίας και την κατάργηση αρκετών διοικήσεων σε όλη την Ευρώπη.
    Τρίτον: Εκείνο που παρέμεινε στη Λάρισα (για την ακρίβεια έξω από τη Λάρισα) είναι το CAOC (Combined Air Operations Center), όπως κατ’ αντιστοιχία το CAOC στο Εσκί Σεχίρ, στην Τουρκία και ένα ακόμη στο Poggio της Ιταλίας. ΔΕΝ πρόκειται για Στρατηγεία αλλά για κέντρα επιχειρήσεων που διοικούνται από αξιωματικό βαθμού ταξιάρχου. Όλα υπάγονται στο Συμμαχικό Αεροπορικό Στρατηγείο (Component Command - Air) της Νότιας Περιοχής που εδρεύει στη Σμύρνη και με τη σειρά του υπάγεται στο JFC- South (Joint Force Command) που εδρεύει στη Νάπολη. Ήδη έχει αποφασισθεί η κατάργηση (από το 2011) των CAOC στην Τουρκία και την Ιταλία και η ανάληψη των αρμοδιοτήτων τους από το CAOC της Λάρισας.
    Τέταρτον: Είναι προφανές ότι εφόσον πρόκειται για ένα συμμαχικό κέντρο επιχειρήσεων (και όχι εθνικό), θα διοικείται εκ περιτροπής από αξιωματικούς των χωρών που συμμετέχουν (Ελλάδα-Τουρκία-ΗΠΑ καταρχήν, με ανάλογη τοποθέτηση υποδιοικητή). Αυτό ή το δεχόμαστε ή αποφασίζουμε να απέλθουμε από τη Συμμαχία. Ας αποφασίσει η Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός. Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι παράλληλα, στη θέση του επιτελάρχη του Αεροπορικού Στρατηγείου Σμύρνης, το οποίο διοικεί Αμερικανός, θα καταλαμβάνουν εκ περιτροπής Έλληνας και Τούρκος. Δεν άκουσα να ανησυχούν οι Τούρκοι… μήπως τους πάρουμε τη Σμύρνη!
    Πέμπτον: Σε καμία περίπτωση το CAOC δεν έχει εμπλοκή σε θέματα εθνικών επιχειρήσεων και ελέγχου του εθνικού εναέριου χώρου. Αυτά ελέγχονται και ρυθμίζονται από το ανώτατο εθνικό αεροπορικό στρατηγείο, το ΑΤΑ και από το ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων) και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Και για όσους «φοβούνται» μήπως μάθουν τα μυστικά μας οι Τούρκοι, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα γνωρίζουν ότι γνωρίζουν και τώρα από το CAOC του Εσκί Σεχήρ.

    Συνέχεια στο επόμενο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκτον: Επειδή υπερτονίζεται από τους παραπληροφορούντες το θέμα της τουρκικής σημαίας «η οποία θα αναρτηθεί στη Λάρισα και θα είναι υποχρεωμένοι να τη χαιρετούν οι Έλληνες στρατιωτικοί» και επειδή πρόκειται για το αποκορύφωμα της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού, σημειώνουμε ότι τίποτε δεν θα αλλάξει από ότι σήμερα ισχύει. Σε όλα τα συμμαχικά στρατηγεία, κέντρα επιχειρήσεων, υπηρεσίες κλπ., είναι αναρτημένες οι σημαίες όλων των συμμάχων. Αυτό συμβαίνει στο CAOC της Λάρισας, το ίδιο και στη Σμύρνη, τη Νάπολη, τη Μαδρίτη, τη Φιλιππούπολη... Δεν γνωρίζω πόσο ντροπιασμένοι αισθάνονται οι Τούρκοι στρατιωτικοί που, μαζί με τις άλλες συμμαχικές σημαίες, αναρτούν στο στρατηγείο της Σμύρνης την ελληνική σημαία.
    Στην προαναφερθείσα εφημερίδα, άλλος αρθρογράφος, στηριζόμενος στις «επισημάνσεις» του γνωστού στρατηγού (σου λέει «στρατηγός είναι κάτι θα ξέρει»!), φθάνει σε ακρότητες του τύπου: «Η «ρύθμιση», που προκαλεί και προσβάλλει βάναυσα τις εθνικές ευαισθησίες, ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Εξόφθαλμα υπηρετεί ευρύτερους στόχους, με πρώτο την ταπείνωση του προτεκτοράτου και το τσάκισμα των κατάλοιπων εθνικής υπερηφάνειας και αυτοεκτίμησης του ελληνικού λαού και στρατού.» και παρακάτω: «Πρόκειται για μέθοδο μαζικού ψυχολογικού βασανισμού, με έκδηλες αναλογίες με αυτές που εφαρμόσθηκαν στα κολαστήρια του Αμπού Γκράιμπ και του Γκουαντάναμο, όπου η απογύμνωση και προσβολή του ανδρισμού χρησιμοποιούνταν –εν γνώσει της ιδιαίτερης ευαισθησίας των μουσουλμάνων– για την καταρράκωση της προσωπικότητας και της αυτοεκτίμησης των κρατουμένων και τη μεταβολή τους σε άβουλα υποχείρια και άψυχα ζόμπι.»
    Έλεος κύριοι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπορεί να έχετε διαφορετική άποψη, αλλά δεν σας δίνουμε το δικαίωμα ούτε να θεωρείτε τον εαυτό σας πιο Έλληνα από μας (ειδικά κάποιοι που υπηρετήσατε -εν στολή- κομματικές σημαίες) ούτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.
    Με εκτίμηση

    Δρ. Ιωάννης Παρίσης
    Υποστράτηγος ε.α.
    Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
    Λάρνακος 10, 15669 Παπάγου
    Mob +30 6947 001213
    Home +30 210 6512407
    yiannis@parisi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτιμώ ότι το ακόλουθο άρθρο στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ βάζει τα πράγματα στη ορθή τους βάση.
    Διαβάστε το:
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
    Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΗ Τέως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και επίτιμου αρχηγού ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ
    http://www.paron.gr/v3/new.php?id=42514&colid=&catid=42&dt=2009-06-21%200:0:0

    ΑπάντησηΔιαγραφή