Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ε.Ε.: 6 δισ. δολ. για «πράσινη» τεχνολογία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 07:00

Εκστρατεία για την εξασφάλιση κεφαλαίων, ύψους 6 δισ. δολαρίων για την ενέργεια ξεκίνησε η Ε.Ε. Σύμφωνα με έκθεσή της, προηγμένες οικολογικές τεχνολογίες, όπως οι πύργοι ηλιακής ενέργειας και η παραγωγή φυσικού αερίου από δένδρα μπορεί να ανταγωνιστεί τις τεχνολογίες περιορισμού διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τις βιομηχανίες, αν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 6 δισ. δολαρίων.

Μέρος των χρημάτων θα μπορέσει να επενδυθεί και στη δημιουργία τεράστιων ανεμογεννητριών, που φτάνουν τα 300 μέτρα ύψος και είναι τρεις φορές πιο ισχυρές από τις μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες που χρησιμοποιούνται τώρα στα αιολικά πάρκα.

Η έκθεση παρουσιάζει και τις αρχές στις οποίες θα στηριχτεί η Ε.Ε. για τη διανομή των κεφαλαίων στο πλαίσιο του προγράμματός της για το σύστημα εμπορίας ρύπων και παρουσιάζει και την πρώτη λίστα με την τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. ανησυχούν πάντως, μήπως η έκθεση προκαλέσει μια διαμάχη ανάμεσα στις «πράσινες» βιομηχανίες που στηρίζονται από τους οικολόγους και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/10/1675337.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου