Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ρωσία: Διαπραγματεύσεις για ένταξη στον ΠΟΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 07:00

Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν θα πραγματοποιήσουν από κοινού διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ΠΟΕ , σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα που δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί στον ΠΟΕ, εδώ και δέκα χρόνια βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να πετύχει τον στόχο της. Μάλιστα, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα εμπορίου την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από την αρχή, στη βάση μιας νέας τελωνειακής ζώνης που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στα τρία κράτη.

Την ίδια ώρα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ, Πασκάλ Λαμί, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι συνομιλίες του Κύκλου της Ντόχα για την απελευθέρωση του εμπορίου θα ολοκληρωθούν εντός του 2010, προσθέτοντας ότι έχει τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ινδίας. Οι συνομιλίες της Ντόχα ξεκίνησαν το 2001 και στοχεύουν στην άρση χιλιάδων τελωνειακών τελών, καθώς και στη μείωση των γεωργικών επιδοτήσεων στις αναπτυγμένες χώρες.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/10/1675338.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου