Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Το ύποπτο παιχνίδι του Αλεξάντερ Ντάουνερ!

politis-gr Jun 16, 2009 11:52 AM - Show original item


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δ. Συλλούρης, να θέσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, το θέμα «Ντάουνερ».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος κατήγγειλε το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των Κυπρίων που έχει εξαπολύσει ο αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Σαλλούρης στις 26 Μαΐου ο κ. Ντάουνερ σε κλειστή συνάντηση με 25 άτομα ,που επέλεξε διότι ήτανυποστηρικτές ουσιαστικά του σχεδίου Ανάν, έκανε μια απαράδεκτη, άχαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και σε άλλες κλειστές συγκεντρώσεις με Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες, πολιτικούς και άλλους παράγοντες, τους οποίους παροτρύνει να εργαστούν σκληρά για να συγκεντρωθεί μια πλειοψηφία της τάξης του 53% υπέρ της λύσης στη βάση του Σχεδίου Ανάν.
Μάλιστα τονίζει ότι πρέπει να ...χωνέψουν ότι οι τουρκικές εγγυήσεις ....θα παραμείνουν, και δεν θα αποχωρήσουν οι έποικοι.

Πριν λίγους μήνες ( 25 Νοεμβρίου 2008) σας είχα παρουσιάσει την αυτού εξοχότητα κ. Ντάουνερ. Διαβάστε το σχετικό άρθρο ( Είναι πολλά τα λεφτά) για να καταλάβετε.

Όταν πρόσφατα οι δύο μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες της Κύπρου, ο «Φιλελεύθερος» και η «Σημερινή», καθώς και τα δυο μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια, «Σίγμα» και «Αντέννα» σήκωσαν το θέμα, ο κ. Ντάουνερ το μόνο που αξιώθηκε να απαντήσει είναι ..«αηδίες».

Είναι η μόνιμη και γνωστή απάντηση όλων των μεταμοντέρνων διπλωματών ( Χόλμπρουκ, Μάρτι Αχτισάαρι κλπ) που έχουν καταστήσει την διαπλοκή επιστήμη.
Χρησιμοποιώντας τον ΟΗΕ ως ορμητήριο και συγχρόνως ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ», προωθούν ανά την γη τα συμφέροντα της (πρώην) υπερδύναμης και των επιχειρηματικών κολοσσών που εξυπηρετεί.

Ο κ. Ντάουνερ θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μια δημοκρατία, την οποία πρέπει να σέβεται. Πράγμα το οποίο απροκάλυπτα δεν κάνει.

Όπως ανέφερε μάλιστα άρθρο της εφημερίδας «Το Παρόν» της προπερασμένης Κυριακής, πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο κ. Ντάουνερ πραγματοποίησε παρόμοια συγκέντρωση επιχειρηματιών, πολιτικών κλπ, στη Λεμεσό, όπου υποστήριζε ότι θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι τουρκικές εγγυήσεις και ότι πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να εργαστούν για να περάσει μια τροποποιημένη μορφή του Σχεδίου Ανάν, που θα φέρει, όπως λέγεται, το όνομα των Χριστόφια - Ταλάτ.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Χρίστου. Ο κ. Χρίστου ήταν πρώηνυπουργός Εσωτερικών, στενός συνεργάτης του Προέδρου Χριστόφια.
Είναι ο πολιτικός στον οποίο αναφέρεται ο πρέσβης Ζαχαράκις στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του και ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, όταν ο κ. Ζαχαράκις υπηρετούσε ως πρέσβης στην Κύπρο, του είπε ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες, αλλά... ελληνόφωνοι!

Όλα αυτά έχουν περιέλθει φυσικά εν γνώσει του κ. Χριστόφια , ο οποίος θεωρεί ότι είναι λεπτό αυτό το ζήτημα και εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ντάουνερ ευσταθούν (..!) ξέρει, όπως είπε, πώς θα ενεργήσει: Ορθά κοφτά!

Για να δούμε κ.Πρόεδρε, γιατί κάτι δεν πάει καλά με το γραφείο σου. Από τον Νοέμβριο στα λέγαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου