Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Παραδοθήκαμε; Έτσι το μαθαίνουμε; Πλαγίως;

ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΆΝΝΗ

Περιφρονώντας πλήρως τον Ελληνικό Λαό, απαξιώνοντας να φερει το θεμα στη Βουλη, οπως προβλέπει το Ελληνικον Σύνταγμα, η κ. Ντορα Μπακογιάννη προέβη στο εθνικο ανοσιουργημα να προκρινει την ανθελληνικη ονομασια των Σκοπίων, ως "Μακεδονία"!!!

Καλουμε τον Πρωθυπουργο της χωρας, ο οποιος έφερε αντισταση στο Βουκουρέστι, να εκδιώξει αμέσως απο την Κυβέρνηση την κ. Ντορα Μπακογιάννη και να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη απόφασή της.

Καλουμε ολα τα κομματα της Αντιπολίτευσης [και οσα κομματα προσφάτως εζήτησαν απο τον Ελληνικον Λαο την ψηφο του στις Ευρωεκλογές] και κυρίως το κομμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθως και κάθε βουλευτη ξεχωριστα, να τοποθετηθούν ρητα στο θέμα,

Καλουμε τον Ελληνικο Λαο με δημοκρατικο συλλαλητηριο να εμποδισει την αφιξη των εκπροσώπων των Σκοπίων στη συνοδο της Κέρκυρας.

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18 ιουνιου 2009

Της Κύρας Αδάμ

Προσωπική πολιτική απο­φάσισε να εφαρμόσει στην πράξη στο θέμα των Σκο­πίων η υπουργός Εξωτερι­κών Ντ. Μπακογιάννη εκμε­ταλλευόμενη την πρόσκαι­ρη ιδιότητα της τής «οικοδέ­σποινας» στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Χθες ο εκπρόσωπος του υ­πουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε «με συνο­πτικές διαδικασίες» ότι η υ­πουργός Εξωτερικών αποφά­σισε να επιτρέψει στον υπουρ­γό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι να έρθει στην Κέρκυρα με το επίσημο αερο­σκάφος της ΠΓΔΜ, το οποίο φυσικά φέρει τα χαρακτηρι­στικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εντολή στην ΥΠΑ

Σχετική εντολή μάλιστα έχει ήδη δοθεί στην Υπηρεσία Πο­λιτικής Αεροπορίας να επιτρέ­ψει την προσγείωση του «μα­κεδονικού» αεροσκάφους..

Στις επίμονες δημοσιογρα­φικές ερωτήσεις, ο κ. Δελα­βέκουρας επέμεινε ότι η α­πόφαση της υπουργού Εξω­τερικών «είναι κατ' εξαίρεση σε σχέση με την υφιστάμενη πολιτική που δεν αλλάζει». Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η α­πόφαση αυτή της υπουργού Εξωτερικών ελήφθη σε συ­νεννόηση με τον πρωθυ­πουργό, χωρίς να προσδιορί­σει το πότε.

Ο κ. Δελαβέκουρας πά­ντως επιχείρησε να εξηγήσει την απόφαση της κ. Μπακο­γιάννη λέγοντας ότι «η συνά­ντηση του ΟΑΣΕ είναι πολύ σημαντική. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι' αυτό θα επιτραπεί η προσγεί­ωση του "μακεδονικού" αε­ροσκάφους».

Η «μεγαλοψυχία» της υ­πουργού Εξωτερικών προς στα Σκόπια, προκειμένου να μην αμαυρωθεί το «προφίλ» της στη διεθνή κοινή γνώμη ως καλής προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, αποτελεί στην ουσία μια βαριά παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια και μάλιστα στα ση­μεία των κρατικών συμβόλων και στο όνομα «Μακεδονία», στα οποία η Ελλάδα παγίως δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγ­μής σε προηγούμενες επισκέ­ψεις αξιωματούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνών συναντήσεων (σ.σ. υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού ό­μως) ουδέποτε έχει επιτραπεί η είσοδος «μακεδονικού» αε­ροσκάφους.

Τα διαβατήρια

Η χθεσινή ξαφνική απόφα­ση της υπουργού Εξωτερικών σε ό,τι αφορά τα Σκόπια δεν αποτελεί και τη μοναδική, καθώς η υπουργός Εξωτερι­κών συναίνεσε χωρίς κανέ­ναν όρο στην απελευθέρωση της βίζας της ΠΓΔΜ προς τις χώρες της Ε.Ε. από το τέλος του έτους, δηλαδή την είσο­δο διαβατηρίων της «Δημο­κρατίας της Μακεδονίας» και στην Ελλάδα. Οι κινήσεις της υπουργού Εξωτερικών έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία η ηγεσία των Σκο­πίων επιχειρεί να διαμορφώ­σει από κοινού μια «εθνική στρατηγική» για το θέμα του ονόματος, επιμένοντας στη διατήρηση της ταυτότητας και της γλώσσας, ενώ ο δια­πραγματευτής κ. Νίμιτς ετοι­μάζεται για νέο γύρο επαφών με βάση την πρότασή του που εξαιρεί από τη διαπραγ­μάτευση τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Με Σπέκχαρτ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Σπέκχαρτ συ­ναντήθηκε χθες με την υ­πουργό Εξωτερικών με θέμα την έλευση της κ. Κλίντον στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ετοιμάζονται να υπογράψουν μια «προκαταρκτική συμφω­νία» για την κατάργηση της α­μερικανικής βίζας για τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσιογρα­φικές πηγές, υπάρχει η πιθα­νότητα ιδιωτικής παραμονής στην Κρήτη του ζεύγους Κλί­ντον μετά τη σύνοδο της Κέρκυρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διάβασε επίσης και από

http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_8129.html


2 σχόλια:

  1. Επισημαίνεται ότι πολλές από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ έχουν επενδύσει τα κεφάλαια και την πολιτική τους σταδιοδρομία στην υλοποίηση του νεοταξικού σχεδίου, παντελώς αδιάφορες για τις τύχες των χωρών τους και της ευρύτερης περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη, που είναι η ακόλουθη:
    "Το Σάββατο 27 Ιουνίου η Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνει στην Κέρκυρα, το νησί του Ιονίου, που θα είναι για δύο ημέρες το επίκεντρο μεγάλης διεθνούς συζήτησης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και συνεργασία, καθώς φιλοξενεί δύο κορυφαίες συναντήσεις. Την υπό ελληνική προεδρία, Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ (Κυριακή 28/06), καθώς και το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας (Σάββατο 27/06)."
    Προκύπτει ότι στις 27/6 θα συντελεστεί το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας" ο πρόεδρος της FYROM θα συμμετέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή