Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Το νέο λάθος της Αριστεράς

Γιώργος Κύρτσος

Τα κόμματα της Αριστεράς κάνουν ένα μεγάλο πολιτικό λάθος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αντιμετωπίζουν το θέμα με ένα δογματικό τρόπο, που είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στις πολιτικές τους σχέσεις με τους μη προνομιούχους Έλληνες.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν την κατεδάφιση της παραγκούπολης που είχε δημιουργηθεί στην Πάτρα από παράνομους μετανάστες. Θεώρησαν την πρωτοβουλία των αρμόδιων Αρχών αστυνομικού χαρακτήρα, αντιδημοκρατική και σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παράνομων μεταναστών. Όλες οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κοινή γνώμη αντιμετωπίζει το θέμα με διαφορετικό τρόπο.

Πρώτο θύμα τα δικαιώματα των εργαζομένων

Το μεγάλο θύμα της μαζικής παράνομης μετανάστευσης είναι τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια έρχονται στη χώρα μας γύρω στις 150 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες σε ετήσια βάση, γεγονός που οδηγεί στη διάλυση της αγοράς εργασίας και στην εξασθένιση της κοινωνικής συνοχής.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η μαζική παράνομη μετανάστευση είναι συνέπεια ιμπεριαλιστικών πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και πως η Ελλάδα πληρώνει τη συμμετοχή της στη ΝΑΤΟϊκή στρατηγική. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βίαιες αλλαγές που συντελούνται σε χώρες όπως το Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ενισχύουν το μεταναστευτικό ρεύμα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να θυσιάσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της καταγγελίας της πολιτικής που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και των ανακατατάξεων που παρατηρούνται διεθνώς.

Τα δύο κόμματα της Αριστεράς τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών και του ανοίγματος των συνόρων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μοιραστούν το οικονομικό και κοινωνικό βάρος και άλλες χώρες-μέλη.

Στην απίθανη περίπτωση που νομιμοποιηθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας, θα μετατραπούμε σε χώρα συγκέντρωσής τους, εφόσον θα δημιουργήσουμε νέα κίνητρα σε όλα τα κυκλώματα παράνομων μεταναστών να τους διακινούν μέσω Ελλάδας. Η προώθηση εκ μέρους των ελληνικών Αρχών των νομιμοποιημένων παράνομων μεταναστών σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προκαλούσε κρίση στις σχέσεις μας με τις Βρυξέλλες σε μία περίοδο κατά την οποία χρειαζόμαστε την κοινοτική κατανόηση και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε ένα σωρό προβλήματα.

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=68225


1 σχόλιο:

  1. Πέρα από κάθε αμφιβολία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας για να προσποριστούν πολιτικά οφέλη.
    Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν και τα ελάχιστα αυτονόητα;
    Ντροπή στις ηγεσίες και το κρίμα στους σεκταριστές ψηφοφόρους τους.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή