Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Ανεπάρκεια ηγεσίας στην ΕΕ»

«Ανεπάρκεια ηγεσίας στην ΕΕ»


Μύδρους κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε στο BBC ο Θ.Πάγκαλος για με την οικονομική κρίση. Πολιτικοί όπως οι Μ.Θάτσερ, Χέλμουντ Κόλ και Φρανσουά Μιττεράν δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο, τόνισε. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να μας ευχαριστούν! 09:02
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Μύδρους κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος αναφορικά με την οικονομική κρίση, κατηγορώντας τη για αναπάρκεια και λέγοντας ότι πολιτικοί όπως οι Μ.Θάτσερ, ο Χέλμουντ Κόλ και ο Φρανσουά Μιττεράν δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι «η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά» ανέφερε, παρατηρώντας πως ήταν καλύτερα την δεκαετία του '80, όταν ο Ζακ Ντελόρ ήταν επικεφαλής της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ τη διακυβέρνηση της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας είχαν οι Χέλμουτ Κολ, Φρανσουά Μιτεράν και Μάργκαρετ Θάτσερ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ιταλία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα για να αποκρύψει την κατάσταση των οικονομικών της, προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδό της στην ευρωζώνη, ενώ συμπλήρωσε ότι η κριτική της Γερμανίας καθίσταται άστοχη λόγω της ιστορίας της.

Χρωστούν πολλά, τουλάχιστον ένα ευχαριστώ

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ για τα δεινά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο κ.Πάγκαλος σημείωσε ότι οι Γερμανοί δεν πρέπει να ασκούν τόσο έντονη κριτική στην Ελλάδα, διότι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και έσφαξαν χιλιάδες Έλληνες.

Ο κ.Πάγκαλος επέκρινε και την στάση της Γερμανίας απέναντι στην ελληνική κρίση, λέγοντας ότι η Αθήνα ποτέ δεν έλαβε αποζημιώσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της ναζιστικής κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί» είπε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν "ευχαριστώ" και δεν θα πρέπει να παραπονιούνται τόσο πολύ για κλοπές και ασάφειες στις οικονομικές συναλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου