Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

in.gr-«Γιοκ» λέει η Αθήνα σε Τούρκο διοικητή στο ΝΑΤΟϊκό υποστρατηγείο Λάρισας

Αλλαγή στάσης λόγω Αιγαίου
«Γιοκ» λέει η Αθήνα σε Τούρκο διοικητή στο ΝΑΤΟϊκό υποστρατηγείο Λάρισας

06/03/10 11:28

Αθήνα

Σε άσκηση «βέτο» στην παρουσία Τούρκου διοικητή στο υποστρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα προσανατολίζεται η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος του Σαββάτου.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται ότι λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί την εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο Νατοϊκό υποστρατηγείο.

Ο βασικός λόγος που οδηγεί την Αθήνα να επανεξετάσει τη στάση της, ανατρέποντας τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί επί κυβερνήσεως της ΝΔ, είναι η εμμονή της Αγκυρας να επιβάλει τη συνδιαχείριση της επιχειρησιακής ευθύνης του Αιγαίου μέσω ΝΑΤΟ.

Αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με την πρόσφατη είσοδο αεροσκαφών στο πεδίο βολής Ανδρου εν ώρα ασκήσεων, αλλά και τις συνεχιζόμενες παρεμβολές σε πτητικά μέσα της FRΟΝΤΕΧ που περιπολούν στο Αιγαίο.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή τα πεπραγμένα των 100 πρώτων ημερών στο υπουργείο Αμυνας, είχε δηλώσει ότι ο κανονισμός για τις διοικητικές θέσεις θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο Αιγαίο.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113563


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου