Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

20100411 Πόσο κορόϊδο είμαι;

πόσο κορόιδο είμαι;
Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω το μικρό μπουκάλι νερό 50 λεπτά αντι για 17 λεπτα (τόσο κάνει και το μισό λίτρο βενζίνη) ενώ αγοράζεται 5 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δρχ (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχμές (50 λεπτά) με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμή σε ευρώ. 

Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να μου παρέχονται δωρεάν από το δήμο, δέχομαι να πληρώνω από 6-12 ευρώ για να παίξω μία ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφημα 5Χ5. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους φυσιοθεραπευτές καθώς οι μισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί (διαστρέμματα, ρήξη χιαστού, κάκωση μηνίσκου κλπ, εξαιτίας της ακαταλληλότητα ς του χλοοτάπητα).  

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τον καφέ 4,5 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια μέχρι και 2000 %). Κόβεται περίπου μία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι.  

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω το ποτό 6-8 ευρώ και βάλε, όσο περίπου κάνει το μπουκάλι στη χονδρική (1 μπουκάλι = 10-12 ποτά, αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι μπόμπες, σχεδόν ποτέ δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η μπύρα κοστίζει  1,5 και το ποτό 3-4. Εδώ η μπύρα κοστίζει 5-6 ευρώ και η μπόμπα 7-8. 

Είμαι κορόιδο γιατί. δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο. Κοινώς, είμαι όλη την ημέρα στις αίθουσες για να μου διδάξουν αυτά που θα 'πρεπε να μου διδάσκουν σε μισή μέρα. Φυσικά με το αζημίωτο.  

Ειμαι κοροιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω διόδια για δρόμους που ευθύνονται για 2.000 νεκρούς κάθε χρόνο και 200.000 τραυματίες. Η ΠΑΘΕ ξεκίνησε το 1984 και θα τελειώσει ίσως το 2.014...!  

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ οι έχοντες και κατέχοντας πληρώνουν ελάχιστα. Μάλιστα μας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους με διάφορα λογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι μάγκας, καθιστώντας μας συνένοχους σε μια πρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ πλουσίους.  

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό ?....Δηλαδή αν μας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χίτλερ ή τον Στάλιν, τα αποτελέσματα θα έδειχναν ότι οι μισοί Έλληνες είναι ναζιστές και οι άλλοι μισοί σταλινικοί ?  

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους βαλτούς (όπως Τράγκας,Πρετεντέρης,Χατζηνικολάου,Ευαγγελατος,Τριανταφυλλοπουλος,Παπαδακης,Αυτιας κλπ οι οποίοι δήθεν παίρνουν το μέρος του κόσμου αλλά τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν τον κόσμο, οι σκουπιδιάρηδες που παίζουν με την υγεία μας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι τελικά σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που νίπτουν τας χείρας τους.... Αυτή είναι η δουλειά τους από την οποία πληρώνονται 60.000 ευρω μηνιαίως έκαστος, και πίνουν εις υγεία των κορόιδων !   

Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ τόσα χρόνια το πρόβλημα με τα βιβλία του δημοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί με κακογραμμένα χαμηλότερου επιπέδου βιβλία, με παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο με το βιβλίο ιστορίας της 6ης  δημοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωμένη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Είμαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρμένος) με έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωμαλία έκρυβε το περιβόητο DVD. 

Είμαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο με τις παράνομες απαλλαγές με έπεισαν ότι η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των γιων βουλευτών, υπουργών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, δικαστικών και λοιπών φραγκάτων που με ταρίφα περίπου 20.000 ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εμείς τα κορόιδα στέλνουμε τα παιδιά μας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα {4 αυτοκτονίες απο 1.1.09}για να προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντα των μιζαδόρων γαλάζιων υπουργών των αγορών οπλικών συστημάτων. Τον περασμένο μήνα πληρώσαμε 6.500.000.000 ευρώ για την <νέα αγορά του αιώνα> εν μέσω κρίσης και λίγο πριν την χρεοκοπία μας σαν κράτος. Και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ κι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ μουγκα... 

Είμαι κορόιδο γιατί. δίνω εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να πάω στο Λύκειο (φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήμιο για να πάρω πτυχίο (μέχρι πρότινος δωρεάν, με τον νόμο πλαίσιο θα τα σκάμε χοντρά), μετά δίνω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω στους δασκάλους μου κατά πόσον ηλίθιοι είναι !  

Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια ενώ στην πραγματικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόμια μετά από 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και πάσο).  

Είμαι κορόιδο γιατί. όλοι που με κυβερνούν 35 χρόνια, όχι μόνο υποβαθμίζουν συστηματικά το επίπεδο της παιδείας μου (με τα απαράδεκτα βιβλία του δημοτικού και ολοκληρώνοντας το σχέδιο με την αναθεώρηση του Άρθρου 16) αλλά με έχουν πείσει κιόλας ότι όλα αυτά γίνονται για την αναβάθμιση της παιδείας. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την υποβάθμιση της παιδείας και τη δημιουργία μιας άβουλης μάζας που ξέρει μόνο να αποστηθίζει και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί. Όλα αυτά γίνονται για την επικράτηση των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία. 

Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει, μέσα από χρόνια προπαγάνδα, ότι ο συνδικαλισμός είναι κακό πράγμα και ότι οι συνδικαλιστές είναι όλοι διεφθαρμένοι και αναξιόπιστοι. Όχι ότι δεν είναι πολλοί από αυτούς...Λογικό πάντως να μας παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα αφού κανένα αφεντικό δε θέλει να βλέπει ενωμένους τους υπαλλήλους του γιατί αν του ζητήσουν τα αυτονόητα (δηλαδή ασφάλιση, επιδόματα, 8ωρο, υπερωρίες) δε θα μπορέσει να κτίσει την αυθαίρετη βίλα του ούτε να πάρει το κότερο που έχει βάλει στο μάτι. 

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω πανάκριβα το Ίντερνετ τη στιγμή που εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη (ακόμη και σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ) το Ίντερνετ είναι δωρεάν για όλους και χρεώνονται μόνο οι συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων. 

Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει ότι υπάρχει συναίνεση του κόσμου για την παρούσα κατάσταση. Κανείς δε μου λέει ότι γίνονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις διαδηλώσεις την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και όταν γίνονται απεργίες κανείς σχεδόν δεν αναφέρει τις διεκδικήσεις των απεργών παρά μόνο την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η απεργία. Η αποσιώπηση των διαδηλώσεων και η συγκάλυψη των αιτημάτων των απεργών αποκαλύπτει τον ρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στο πολιτικό παιχνίδι και το μερίδιο της ευθύνης τους για τα προβλήματα του κόσμου σε αυτό τον τόπο. 

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι αδιαμαρτύρητα να αισχροκερδούν οι βενζινοπώλες και το κράτος εις βάρος μου. Τον Ιούλιο του 2008 που το βαρέλι πετρελαίου είχε 147 δολ. η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμιζε το ευρώ ώστε να μην επηρεάζεται από την κρίση και η τιμή του πετρελαίου στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη παρέμενε σταθερή. Μόνο στην Ελλάδα αυξανόταν η τιμή του ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε χρυσάφι το πετρέλαιο ακόμα και τώρα που η τιμή του βαρελιού έχει πέσει στα 40 δολ. (κι εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε τη βενζίνη 0,85 ευρώ το λίτρο αντι για 0,60 ).  

Είμαι κορόιδο γιατί. όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα {2.500.000 στρ.} από τους συνήθεις θερινούς εμπρησμούς των καταπατητών δασικών εκτάσεων με έπεισαν ότι τις φωτιές τις έβαλαν κάποιοι άρρωστοι πυρομανείς, κάποιος ασύμμετρος εχθρός, μέχρι και οι γνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων... Ούτε ένα χρόνο μετά, γίνεται καταπάτηση των καμένων εκτάσεων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Πάρνηθα από αυτούς που όλοι υποψιαζόμασταν ότι κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς. (Τουριστικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο, το εξ αρχής παράνομο καζίνο στην Πάρνηθα επεκτείνεται, βίλες κτίζονται στην Πάρνηθα στη μέση του δάσους). Οι επιτροπές κατοίκων για την προστασία της Πάρνηθας που ανέβηκαν να διανυκτερεύσουν για να εμποδίσουν τις εργασίες σε εργοτάξια που χτίζουν βίλες σε προστατευμένες περιοχές βρήκαν απέναντί τους κλούβες των ΜΑΤ... Ποιος να 'στειλε άραγε τα ΜΑΤ; Ο άρρωστος πυρομανής, η ασύμμετρη απειλή, ή κάποιος μπαχαλάκιας των Εξαρχείων; Εγώ αν και κορόιδο θα υποθέσω ότι τους έστειλε ο ιδιοκτήτης της βίλας.


Πολλές από τις διαπιστώσεις σου είναι σωστές ίσως και όλες, .όμως δεν μας έκανες και μερικές προτάσεις για το πως θα πάψουμε να ήήμαστε κορόϊδα.
denis

Στις 10 Απριλίου 2010 6:44 π.μ., ο χρήστης ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ <vimaamakris@gmail.com> έγραψε:

Aγαπητε κ.Σπ.Κροντηρη,διαβασα με ενδιαφερον την επιστολη σας και οφελει να γραφονται τετοιες σκεψεις.
Επιτρεψτε μου ομως, για να υπαρχει μια συμμετρια λογου και αντιλογου,θεσης- αντιθεσης-συνθεσης,....,να διατυπωσω τον αντιποδα -ας πουμε- ποιητικη αδεια,ως εξης :''ΠΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΙΜΑΙ????"     
1]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι οπου παω ''λαδωνω'' το συμπαν ,για να κανω πρωτος τη δουλεια μου,αφηνοντας πισω τους ''χαζους και τιμιους'',αδιαφορωντας για τη διαφθορα που απλωνω στην κοινωνια και στο μπαχαλο.
2]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ,γιατι αντι να δωσω τα εκατομμυρια ,απλως κατεκαυσα  και οικοπεδοποιησα τη μιση δασωδη Αττικη,αγνοωντας το μελλον της χωρας.                                          3]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι εκτισα αυθαιρετη'' βιλα- αεροδρομιο''[η' οτιδηποτε ειδους αλλο αυθαιρετο] σε καταπρασινο λοφο κοβωντας πληθος πευκων.Η πολιτεια αντι να με στειλει στον Κορυδαλο για 10 χρονια και να μου κατασχει την περιουσια  ,απεναντιας μου εδωσε φως-νερο-τηλεφωνο  και την νομιμοποιησε....Μια χαρα!                                                                             
4]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ,γιατι μπηκα στο δημοσιο με ρουσφετι,αφηνοντας στην απ' εξω αλλους σαφεστατα ικανοτερους,και φυσικα θα ψηφιζω το ''γνωστο ''κομμα μεχρι το περας του βιου ,αδιαφορωντας για το οτι κατεστρεψε τη χωρα....                                       
5]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι κοιταζω μονο τον εαυτον μου ποδοπατωντας τους αλλους, ενω παραλληλα ειμαι ενας καλος χριστιανος,γιορταζω το Πασχα με ευλαβεια κ.λ.π.                    
6]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι αντι να εργαζομαι στο χωρο εργασιας ,ασχολουμαι με το ιντερνετ,με φραπεδες ,με το τηλεφωνο,με το ποδοσφαιρο κ.λ.π. αφηνοντας τους αλλους να εργαζονται.                         7]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι ενω δεν προσφερω τιποτε στην κοινωνια ,εχω απαιτηση των παντων  να βρισκονται  στα ποδια μου.Τα 1400  ΕΥΡΩ μηνιαια που παιρνω απο το Δημοσιο,μου φαινονται πολυ λιγα, γιατι αξιζω το συμπαν.Οι τιμες στην αγορα μου φαινονται πολυυυ υψηλες,γιατι  διακατεχομαι απο ακρατο καταναλωτισμο.                      
8]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ,γιατι ενω ζω σε μια διαλυμενη ,χρεοκοπημενη ,πουλημενη χωρα,ασχολουμαι με τη Δανια,με τη Σουηδια,με το Βελγιο κ.λ.π. προβαλοντας  το βιοτικο επιπεδο των χωρων αυτων ,τις κοινωνικες παροχες ,τους μισθους, το συστημα υγειας κ.λ.π.,και  παραπονουμενος οτι μας αδικει η Ελλαδα ,αναθεμα που ειμαστε εδω κ.λ.π..Βεβαια ποτε δεν αναφερομαι στα συστηματα παραγωγης,στην ερευνα,στην επιστημοσυνη και στην εργατικοτητα των λαων αυτων .                                                            
9]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ,γιατι προβαλλω σε καθε περιπτωση τους....''αρχαιους προγονους'',την απεριοριστη ανωτεροτητα μου-εκ προοιμιου-εναντι παντος ,αγνοωντας το οτι οι αρχαιοι Ελληνες ελεγαν οτι:''δεν υπαρχει αισχροτερο πραγμα,απο το να τιμασε αντ' αλλου''[''ΟΥΔΕΝ ΑΙΣΧΙΟΝ"]                                                                                                     
10]ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι συνεχιζω να ειμαι ο ΙΔΙΟΣ  περιμενοντας απο τους αλλους να αλλαξουν,θελω να γινουν αλλαγες αλλα να μην αλλαξουν τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΟΥ!                                                                                                                                    
Αυτα τα ολιγα,με τους χαιρετισμους μου.                                                                                 
Υ.Γ..Ελπιζω ,το γραμμα να μην τυχει παρεξηγησης.Ειναι γραμμενο με κριτικη αποψη!                                                                                                                                                                                                                                            
Στις 10 Απριλίου 2010 4:34 μ.μ., ο χρήστης denis lykoudis <delikatos@gmail.com> έγραψε:

Πολύ σωστη άποψη κασι πολύ θαραλέα, δυστυχώς οι συμπολίτες μας σήμερα έχουν τη βεβαιώτητα που περιγραφεις αναφορικά με τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις και γι'αυτό και καταλήγόυν στο συμπέρασμα ότι είναι ΘΎΜΑΤΑ δηλαδή ΚΟΡΟΪΔΑ ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν την ΠΟΝΗΡΙΑ τους πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο αμύνονται. Δεν είναι έτσι όμως!!!!
denis

Στις 10 Απριλίου 2010 8:42 μ.μ., ο χρήστης dimitris karagiannis <dimitrisrocket88@gmail.com> έγραψε:
Aγαπητε κ.Σπ.Κροντηρη,διαβασα με ενδιαφερον την επιστολη σας και οφελει να γραφονται τετοιες σκεψεις.Επιτρεψτε μου ομως, για να υπαρχει μια συμμετρια λογου και αντιλογου,θεσης- αντιθεσης-συνθεσης,....,να διατυπωσω τον αντιποδα -ας πουμε- ποιητικη αδεια,ως εξης :''ΠΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΙΜΑΙ????"                                                                          1]ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ,γιατι οπου παω ''λαδωνω'' το συμπαν ,για να κανω πρωτος τη δουλεια μου,αφηνοντας πισω τους ''χαζους και τιμιους'',αδιαφορωντας για τη διαφθορα που απλωνω στην κοινωνια και στο μπαχαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου