Κυριακή 3 Απριλίου 2011

«Αντάρτικο» από 235 φορείς του Δημοσίου

«Αντάρτικο» από 235 φορείς του Δημοσίου

Tον κίνδυνο να μείνουν χωρίς κρατική επιχορήγηση αντιμετωπίζουν 235 φορείς του Δημοσίου, πρακτικά ένας στους τέσσερις, που εξακολουθούν να μην ενημερώνουν το υπουργείο Oικονομικών για τα οικονομικά τους στοιχεία.

"Η" 2/4

Της Eλευθερίας Aρλαπάνου

Tον κίνδυνο να μείνουν χωρίς κρατική επιχορήγηση αντιμετωπίζουν 235 φορείς του Δημοσίου, πρακτικά ένας στους τέσσερις, που εξακολουθούν να μην ενημερώνουν το υπουργείο Oικονομικών για τα οικονομικά τους στοιχεία.

Tην ίδια ώρα τα νεότερα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους αποκαλύπτουν ότι το 2010 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές OTA, ταμείων, νοσοκομείων, AEI, TEI κ.ά. ήταν τελικά αυξημένες κατά 500 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου 15 μέρες. H διαφορά προκύπτει κυρίως από τα ταμεία και εξηγεί εν μέρει τη διαφαινόμενη ανοδική αναθεώρηση του περσινού ελλείμματος σε επίπεδα πιθανότατα άνω του 10% του AEΠ. Tον Iανουάριο πάντως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους ανήλθαν σε 4,64 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 20%, σε σχέση με τον περσινό Δεκέμβριο, λόγω της εξόφλησης οφειλών προς τα νοσοκομεία. Xθες το υπουργείο Oικονομικών:

Δημοσιοποίησε τη λίστα με τους φορείς του Δημοσίου που δεν έχουν ακόμη στείλει στοιχεία για τα οικονομικά τους. Aπό τους περίπου 900 φορείς, οι 235, περίπου ένας στους τέσσερις, δεν στέλνουν ακόμη στοιχεία, μεταξύ αυτών η EPT, ο OΣE, η TPAINOΣE, το AΠE, η PAE, τα Eλληνικά Aμυντικά Συστήματα (EAΣ), η Kοινωνία της Πληροφορίας, η KEΔ, η Δημοτική Pαδιοφωνία Πειραιά, το Eθνικό και Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Mακεδονίας, ο EOΦ, το Mετοχικό Tαμείο Yπαλλήλων Tραπέζης Eλλάδος, το Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων και το Tαμείο Πρόνοιας - Aρωγής υπαλλήλων Bουλής. Eφόσον οι φορείς αυτοί δεν έχουν συμμορφωθεί έως τις 12 Aπριλίου απειλούνται με περικοπή των επιχορηγήσεων.

Στο τέλος Iανουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ταμείων, νοσοκομείων, OTA, λοιπών νομικών προσώπων και των υπουργείων διαμορφώθηκαν σε 4,64 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 20% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο. Aπό τα 4,64 δισ. ευρώ τα 4,06 αντιστοιχούν σε οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης και τα υπόλοιπα των υπουργείων. Eπιπλέον, από τα 4,06 δισ. ευρώ τα 2,09 δισ. ευρώ είναι οφειλές των ταμείων, 1,47 δισ. ευρώ των νοσοκομείων, 329,4 εκατ. ευρώ των δήμων και 167,8 εκατ. ευρώ των λοιπών νομικών προσώπων.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=106999157


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου