Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Βολές Γερουσίας κατά Goldman Sachs-οίκων αξιολόγησης - 14/4/2011 8:14:00 μμ

ΗΠΑ: Βολές Γερουσίας κατά Goldman Sachs-οίκων αξιολόγησης - 14/4/2011 8:14:00 μμ: "ΗΠΑ: Βολές
NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 20:14

Σκληρές κατηγορίες κατά της Goldman Sachs για εξαπάτηση των πελατών της και του Kογκρέσου και κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's και Standard & Poor's για τη συμβολή τους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, έκανε ο γερουσιαστής Καρλ Λιβάιν, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα διετούς έρευνας της Γερουσίας για τα αίτια της κρίσης.

Βολές κατά της Goldman Sachs για εξαπάτηση των πελατών της και του κογκρέσου, αλλά και κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's και Standard & Poor's για τη συμβολή τους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, εκτόξευσε ο Γερουσιαστής Καρλ Λιβάιν, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα διετούς έρευνας της Γερουσίας για τα αίτια της κρίσης.

«Κατά την κρίση μου, η Goldman σαφώς παραπλάνησε τους πελάτες της και το Κογκρέσο», ανέφερε.

Δήλωσε ακόμη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να εξετάσουν, αν η Goldman παραβίασε το νόμο, παραπλανώντας τους πελάτες της, οι οποίοι αγόραζαν τα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, γνωστά ως CDO, χωρίς να γνωρίζουν ότι η τράπεζα θα ωφελείτο, αν μειωνόταν η αξία τους.

Παράλληλα, ο κ. Λιβάιν χαρακτήρισε τους οίκους Moody's και S&P ως «μία βασική αιτία της κρίσης», επισημαίνοντας ότι έδιναν την ανώτατη αξιολόγηση (ΑΑΑ) σε χρεόγραφα που γνώριζαν ότι θα είχαν προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

- Sent using Google Toolbar"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου