Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Σερίφιος ονειδιζομενος υπο Αθηναίου την μικροπολιτείαν, «εμοί μεν» έφη, «η πατρίς όνειδος, συ δε τη πατρίδι»

Γράφει ο *Αμφικτύων

Η Ελλάδα δεν είναι περισσότερο όνειδος, από τους Τροικανούς που δανείζουν τις Τράπεζες με 1% και αυτές τους λαούς με σχεδόν 6%. Βέβαια έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Όταν μια επιχείρηση της οποίας ο διευθυντής συνεχώς αποτυγχάνει και χρεοκοπεί την επιχείρηση , τον αφήνεις να διαχειρισθεί την χρεωκοπία, ή τον διώχνεις κλοτσηδόν; Πολύ χειρότερα όταν διαρρέουν -έστω φήμες -ότι ευθύνεται και για ατασθαλίες , σπατάλες κ.α. Αν έχεις κάποιον υπάλληλο που σου λέει συνεχώς ψέματα ζημιογόνα για την επιχείρηση , τον εμπιστεύεσαι ή τον διώχνεις; Δυστυχώς εμείς αφήνουμε να μας κυβερνά ένας άνθρωπος που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, που στερείται : βασικών ηγετικών προσόντων , εθνικής παιδείας και γλώσσης, που είναι μειωμένης ικανότητος αντιμετωπίσεως κρίσεων, και το χειρότερο που του καταμαρτυρούν ότι ενεργεί ως «υπάλληλος» ξένων κέντρων, δηλαδή εκείνων που συνωμοτούν για την εξαγορά και άλωση της χώρας . Ούτως εχόντων των πραγμάτων η χώρα βαίνει ολοταχώς προς καταστροφήν, είτε με συναίνεση ή ου. Τα ίδια ισχύουν σχεδόν και για τους Υπουργούς και ιδιαίτερα για τον μαθητευόμενο μάγο της οικονομίας , ο οποίος μας έχει βάλει στον πιο ολισθηρό δρόμο της υπερχρέωσης με παλιά και νέα μνημόνια , σε βαθειά ύφεση, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας , και τελικά σε σίγουρη καταστροφή και έξοδο από το Ευρώ. Διότι προς τα εκεί οδεύουμε. Το πότε θα μας ‘χρεοκοπήσουν’ θα αποφασισθεί από τους δανειστές μας, όταν θα είμαστε πλέον ημιθανείς, εντελώς κατεστραμμένοι και ξοφλημένοι σαν έθνος, σαν κράτος και σαν λαός. Αφού βέβαια θα μας έχουν πρώτα ληστέψει την κρατική περιουσία.

Τότε, το μόνο που μας απομένει είναι η επιβίωση στη Διασπορά ,διότι η χώρα θα έχει μετατραπεί –όπως δείχνουν τα πράγματα- σε ζούγκλα εγκλήματος, αναρχίας, ληστείας, αυθαιρεσίας, διαφθοράς, Ανεργίας, λαθρομετανάστευσης, αποσύνθεσης και διάλυσης. Κοντολογίς θα έχει μεταβληθεί σε «Ελλαδιστάν», κάτι σαν τη Σομαλία.(No man and law land)

Η ησυχία που βιώνουμε μπρος σε τέτοια κοσμοϊστορικά γεγονότα είναι το επιθανάτιο κώμα του μελλοθάνατου. Ο ασθενής έχει πάψει να αντιδρά. Τώρα οι συγγενείς και ξένοι έχουν μπει στο σπίτι του μελλοθάνατου και λεηλατούν τα υπάρχοντα του, όσα απέμειναν από προηγούμενες λεηλασίες. Η συναίνεση δεν είναι τίποτα περισσότερο από συμφωνίες συμμοριών( έτσι ενεργούν τα κόμματα’) για να κάνουν μαζί τη δουλειά με τους τροικανούς, προς διαρπαγήν της δημόσιας περιουσίας.

Έχει παραβιασθεί το Σύνταγμα . Έχει καταρρακωθεί η Δημοκρατία . Όλες τους οι πράξεις είναι παράνομες. Όλες οι συμφωνίες είναι στον αέρα. Κανείς τους δεν πήρε εντολή από τον κυρίαρχο λαό να βλάψει την πατρίδα μας. Η Βουλή ενεργεί δίκην «συμμορίας κλεπταποδόχων». Ξεπλένει τις πράξεις των εντόπιων και ξένων «συμμοριών» που κλέβουν τη δημόσια περιουσία. Όλοι αυτοί θα δικασθούν και θα οδηγηθούν στην αγχόνη επί εσχάτη προδοσία!

Καλά για βλάκες μας περνάνε; Με το μαχαίρι στο λαιμό μας εκβιάζουν να τους δώσουμε τη δημόσια περιουσία για το 2ον Μνημόνιο ; Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα αποτύχει και αυτό και δεν θα πάμε για χρεωκοπία; Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη πως θα βγει η χώρα από την βαθιά ύφεση; Και τότε τι άλλο θα δώσουμε για να σωθούμε; Αν γυρίσουμε στη Δραχμή-που τελικά εκ των πραγμάτων δεν θα αποφύγουμε- έστω και αν φθάσουμε σε επίπεδο ζωής Αλβανίας; Τα μνημόνια είναι παράταση της κρίσης, αλλά θα βρεθούμε με χειρότερους όρους χρέους-ύφεσης.

[Γιατί ανέχονται την διαφθορά και τη σπατάλη; Γιατί δεν συλλαμβάνουν την φοροδιαφυγή; Γιατί ανέθεσαν το μνημόνιο σε Αγγλικό οίκο έναντι 450 εκατ. Ευρώ και όχι στην ΤτΕ; Γιατί να μη δανείζεται η κρατική τράπεζα με 1% από την ΕΚΤ; Γιατί δεν διαπραγματεύονται την αναθεώρηση της αντισυνταγματικής Μνημονιακής Συμβάσεως; Γιατ ί βάζουν και άλλους φόρους στα ακίνητα; Μήπως για να περιέλθουν στους δανειστές μας; Γιατί διαπραγματεύονται τα Εθνικά μας Θέματα σήμερον κάτω από πιο αντίξοες συνθήκες; Γιατί δεν ορίζουν τις ΑΟΖ; Τέλος ερωτούμε : γιατί δεν μας συμφέρει η Αναδιάρθρωση; Μήπως διότι θα χάσουν οι Ασφάλειες τους τα CDS και οι τράπεζες μέρος της αξίας των ομολόγων; Η παρούσα Κυβερνητική «παιδική χαρά» , τα κόμματα του «Καφενείου» της Βουλής αδυνατούν να διαπραγματευθούν τόσο κρίσιμα και εξειδικευμένα προβλήματα]
Να γιατί επαναλαμβάνουμε ότι αυτούς τους κρισιμότατους καιρούς για την επιβίωση του Έθνους χρειαζόμαστε :
1/ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ (εκ των εκλεκτότερων για την διαχείριση της κρίσης)
2/ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ , ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.
3/ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ –ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΕΛΟΣ

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης-Συγγραφεύς-Ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου