Κυριακή 22 Μαΐου 2011

tromaktiko: «Συνταγματικά άκυρο το μνημόνιο»

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

«Συνταγματικά άκυρο το μνημόνιο»

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγιναν το μεσημέρι δεκτοί ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, προκειμένου να υποβάλουν διάβημα κατά του μνημονίου και να συζητήσουν την πρότασή τους για έξοδο της...
Ελλάδας από την οικονομική κρίση.
«Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα, καθώς δεν υπογράφηκαν από τα τρία πέμπτα της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου», ανέφερε σε δήλωση του κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο Μίκης Θεοδωράκης, ιδρυτής από την 1η Δεκεμβρίου 2010 της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα", και πρόσθεσε: «Με την απαράδεκτη παραδοχή του κ. Παπανδρέου παραχωρήσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Είχαμε πει ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χάος. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γι αυτό η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στηρίγματα στη συναίνεση και η Ευρώπη σχεδόν εκβιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνει εθνική ενότητα. Πώς να γίνει, όμως, αυτό όταν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν ούτε το 40%».

Ο κ. Κασιμάτης από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου διευκρίνισε: «Οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και στο μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδης αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου. Θα πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση και να ζητήσει την πλήρη ακύρωση αυτών των συμφωνιών. Εάν δεν αλλάξει το σκηνικό, σύντομα η χώρα θα φτάσει στο κατώτατο χάλι του χάους και της διάλυσης».

Κατέληξε, δε: «Θα φτάσουμε στο κατώτατο σκαλί, αυτή είναι η πεποίθηση μας. Η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν έχει δείξει το θάρρος να διαπραγματευτεί ή να προβάλει τις νόμιμες αξιώσεις της χώρας μας, ώστε να γίνουν σωστές συμβάσεις. Εάν δεν γίνουν αυτά στο μέλλον, θα πάμε σε δεύτερη σύμβαση, η οποία θα προσθέσει βάρη αντί να αφαιρέσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου