Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο Μακεδονο-θρακικός Ριζοσπάστης και οι "μειονότητες"
03.06.11
Share

Σε προηγούμενα δημοσιεύματα μας καταστήσαμε εμφανή τον ρόλο που έπαιξε η Αριστερά στην προσπάθεια αυτονόμησης της Μακεδονίας, καθώς και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η αυτονόμηση αυτή. Όπως μάλιστα είχε πει ο Τρότσκι σε συζήτηση που είχε με την αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα στα μέσα του 1932, "Στην Κύπρο και τα Δωδεκάνησα είχαμε καταπιεσμένους Έλληνες, στη Μακεδονία, καταπιεσμένους σλάβους. Αν οι κομμουνιστές υποστηρίξουν τους καταπιεσμένους Έλληνες, αλλά δεν υποστηρίξουν τους καταπιεσμένους σλάβους ενάντια στον Έλληνα καταπιεστή, τότε η καχυποψία τους απέναντί μας θα κορυφωθεί. Αν δεν κάνω λάθος, ο Ένγκελς σε μια πολεμική του με τον Μπακούνιν έλεγε: Όποιος επαναστάτης κάνει την παραμικρή παραχώρηση στον πανσλαβισμό είναι χαμένος." (Βλ.: Ο Λεβ Νταβίντοβιτς Μπρονστάϊν (Τρότσκι) για το Μακεδονικό ζήτημα)

Η Αριστερά μοχθούσε για την Βαλκανική Ένωση Σοβιετικών δημοκρατιών, μέσω υποκίνησης εθνικών εξεγέρσεων, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος ιδιαίτερα σε λαούς αγράμματους, ταλαιπωρημένους και άρα χειραγωγήσιμους. Αναγνώριζε πως είναι αδύνατη η συγκρότηση επαναστατικού προλεταριακού κόμματος στην Ελλάδα χωρίς την πάλη κατά του πατριωτικού φρονήματος και ειδικότερα όσον αφορούσε στο μακεδονικό. (Βλ. Ο ρόλος των κομμουνιστών στο μακεδονικό ζήτημα).

Γι' αυτό και στα 1932, όταν η Αριστερά αποτελούσε ισχυρή δύναμη στην Ελλάδα, δημοσιεύματα όπως αυτό που ακολουθεί, ήταν πολύ συνηθισμένα στον Ριζοσπάστη, την επίσημη εφημερίδα των Κομμουνιστών.

Αποφασίσαμε όμως να δημοσιεύσουμε το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς ξεσκεπάζει ολότελα την προέλευση και καταγωγή του υποτιθέμενου "μακεδονικού λαού". Ιούνιος του 1932 λοιπόν, και οι Κομμουνιστές ωρύονται περί υπεράσπισης της μακεδονικής εθνικής μειονότητας, που όμως αποδεικνύεται σλαβική τόσο στη γλώσσα και στα έθιμα, όσο και στην καταγωγή.

Ευχαριστούμε πολύ το Ριζοσπάστη, που άθελα του διαψεύδει, έστω και αναδρομικά, τους ισχυρισμούς των γειτόνων μας. Κυρίως, ευχαριστούμε τον «Μακεδόνα» ανταποκριτή που αγνοώντας τις μελλοντικές εξελίξεις, μας μετέφερε την πραγματικότητα του Μακεδονικού ζητήματος όπως κατέληξε μέχρι και τις ημέρες μας. Στη συνέχεια παρατίθεται εξ ολοκλήρου η περίφημη ανταπόκριση όπως και δημοσιεύθηκε στον «Μακεδονοθρακικό Νέο Ριζοσπάστη».


ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΔΕΣ,- ΠΩΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΜΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Νοέμβρης.- Είνε γεγονός χωρίς αμφισβήτηση πώς πάνω στή ζωή και την κατάσταση τής μακεδόνικης εθνότητας έχουν λίγα πράγματα γραφτεί ως τα τώρα. Σήμερα, που το πράγμα αποχτά μιά όλως ιδιαίτερη σημασία γιά μάς και το κίνημα μας, μία έρευνα γενική ανάμεσα στους καταπιεζόμενους Μακεδόνες είνε απαραίτητη. Θα δώσουμε, όσο τό δυνατό μια πιό συντομευμένη εικόνα της υπόθεσης μα πάντα με στοιχεία αρκετά.

Να λοιπόν ποιά στοιχεία παραθέτει ο "Μακεδόνας" κομμουνιστής ανταποκριτής:

Χωρίς άλλο δέν υπάρχει άλλος λαός άπ' τό μακεδονικό - μέσα στή Βαλκανική πού νά βασανίστηκε όσο αυτός. Πάνω από 50 χρόνια βρίσκεται κάτω από διαρκή διωγμό - εξόντωση. Στην αρχή ό βούρδουλας της Τούρκικης εξουσίας, ύστερα της Ελληνικής και Βουλγάρικης. Απ΄ τή στιγμή που επενέβησαν ή Βουλγαρική, η Σερβική και η Ελληνική κεφαλαιοκρατία γιά νά πάρουν υπό την "προστασία" τους, τους μακεδόνες αρχίζει μια πιό τρανή συμφορά. Η εποχή τών συμμοριτών, ανταρτών και κομιτατζήδων θα παραμείνει στην ιστορία σάν μιά περίοδος άγριου, πρωτοφανούς διωγμού της μακεδονικής μειονότητας. Ολόκληρες δεκάδες ετών, έσφαζαν, έκαιαν, σκότωναν, ρήμαζαν σε βάρος του Μακεδονικού λαού θά περάσουν χρόνια ακόμα πολλά κι΄ο μακεδόνας θα μιλάει με τόν μεγαλύτερο αποτροπιασμό γιά τη θηριωδία των Τσάκαλαρωφ, των Καπετάν Ζάκηδων καί Βάρδηδων. Ολόκληρα χωριά βάφηκαν με αίμα πού έρρευσε ποταμηδόν. Ήρθαν κατόπι οι Βαλκανικοί πόλεμοι. Ελληνική, Βουλγάρικη και Σέρβικη κεφαλαιοκρατίες συναγωνίστηκαν ποιά να καταπιέσει πιό πολύ, ν' αρπάξει, νά εξοντώσει. Κι' αυτά όλα εν ονόματι του «πατριωτισμού», της «απελευθέρωσης υπόδουλων αδελφών» και σέ βάρος ενός λαού - της Μακεδονικής, εθνότητας - που ούτε Βουλγάρικος, ούτε Ελληνικός, ούτε Σέρβικος είνε, παρά ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ.

Όσοι μακεδόνες γλύτωσαν απ' τον παγκόσμιο και τους βαλκανικούς πολένους μαζεύτηκαν ξανά στον τόπο τους για να ξαναχτίσουν τα χωριά τους. Όμως το μαρτύριο τους δεν τελείωσε. Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες, όργανα πιστά της Βουλγαρικής μπουρζουαζίας, συνεχίζουν την εξοντωτική τους δράση. Όπως επίσης οι φασίστες του Ε.Ε.Ε., όργανα πιστά της Ελληνικής κεφαλαιοκρατίας, κάνουν την εμφάνιση τους για να παραμεγαλώσουν τα βάσανα του Μακεδονικού λαού. Εδώ το πράγμα είνε φανερό. Η Ελληνική, η Βουλγαρική, η Σέρβικη κεφαλαιοκρατία, η κάθε μια χωριστά, προσπαθεί να πάρει κάτω απ'τη δική της καταπίεση και λήστεψη τη μακεδονική εθνότητα.

Μιλάνε λανθασμένα πολλές φορές για Βουλγαρική μειονότητα μέσα στην καπιταλιστική Ελλάδα, ή για Ελληνική μειονότητα μέσα στην επίσης καπιταλιστική Βουλγαρία. Δεν είνε σωστό. Στη Μακεδονία, τη Βουλγαροκρατούμενη και την Σερβοκρατούμενη δεν υπάρχουν Έλληνες, ούτε Βούλγαροι, ούτε Σέρβοι. Υπάρχουν Μακεδόνες. (Φυσικά δεν μιλάμε για εκείνους που εγκαταστάθηκαν τελευταία στη Μακεδονία).

Αρκεί και μια απλή επίσκεψη στους κάμπους και τα βουνά της Μακεδονίας (Καστοριά, Φλώρινα) για να το νοιώσεις. Την απάντηση αυτή την παίρνεις ακόμα απ'τα ήθη και τα έθιμα τους που δεν είναι καθόλου Ελληνικά, ούτε Βουλγαρικά, ούτε Σέρβικα. Φυσικά οι πολυετείς καταπιέσεις από τις τρεις κεφαλαιοκρατίες είχαν κάποια επίδραση πάνω στο Μακεδονικό λαό μα πάντα τον διακρίνεις. Τα ρούχα τους έχουν κάτι το ιδιαίτερο, η γλώσσα τους επίσης. Η Σλαυική τους γλώσσα, μοιάζει με τη Βουλγάρικη μα δεν είνε η ίδια [4].

Ξέροντας τή Μακεδονική γλώσσα μπορείς οπωσδήποτε να συνεννοηθείς και με τους Σέρβους, όπως και μέ τούς Βούλγαρους. Και τη γλώσσα αυτή τή μιλάνε και σήμερα ακόμα πάνω από 100 χιλ. ΣΑΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ μητρική. Δεν ξαίρουν άλλη. Έχουν τόσοι αιώνες περάσει από τότες πού εγκαταστάθηκε τό σλαυϊκό στοιχείο στή Μακεδονία και κανένας τους πια σήμερα δέν ξαίρει τίποτα άλλο, παρά μονάχα πώς στον τόπο αυτό γεννήθηκε και σ΄ αυτόν θά πεθάνει. Και πώς ούτε Έλληνας, ούτε Βούλγαρος. ούτε Σέρβος είνε. Φυσικά σέ πολλές περιοχές της Μακεδονίας, τά τρία καπιταλιστικά κράτη έφαγαν τά λυσσακά τους και μπόρεσαν ώς ένα σημείο με τή φωτιά και με τό σίδερο να διαστρεβλώνουν τήν συνείδηση ενός μέρους του πληθυσμού.

Οι πιό πολλοί απ΄ τους Μακεδόνες βρίσκονται σήμερα στη Δυτική Μακεδονία - γύρω στή Φλώρινα, Έδεσσα, Βέρροια, Καστοριά. Προσέχοντας έστω και λίγο στις περιφέρειες αυτές θά βρεις ολόκληρα χωριά πού πότε μιλούν Βουλγάρικη πότε Ελληνική. Δηλαδή Βουλγαρικά και Ελληνικά παρεφθαρμένα. Αυτό μή σας ξενίζει. Δεν είνε η μητρική τους γλώσσα. Είνε αποτέλεσμα όπως τώπαμε κιόλας της καταπίεσης της Βουλγάρικης καί της Ελληνικής μπουρζουαζίας σέ διάφορες περιπτώσεις. Αυτό το διακρίνεις πολύ καλά όταν παρακολουθήσεις από κοντά τα σημερινά μέτρα τής Ελληνικής Κυβέρνησης για τον εξελληνισμό του πληθυσμού. Αλλά γι΄ αυτό θά μιλήσουμε ιδιαίτερα. Το πρώτο λοιπόν συμπέρασμα: Δεν έχουμε νά κάνουμε με Ελληνες ή Βούλγαρους ή Σέρβους τής Μακεδονίας, παρά μέ Μακεδόνικο λαό, με Μακεδονική μειονότητα που παρ΄ όλα τά χτυπήματα, από όλες τις καταπιέσεις διατηρεί την οικονομική και εθνική της οντότητα τον ιδιαίτερο πολιτισμό της. Έχει εν τοιαύτη περιπτώσει και εθνική συνείδηση ό Μακεδονικός λαός. Το πράγμα είνε πολύ φανερό μά και αποδείχνεται και από ντοκουμέντα. Αλλά καί γι΄ αυτό ιδιαίτερα. ΑΥΡΙΟ: Το δεύτερο μέρος.

(Σημείωση: Το δεύτερο μέρος αποφασίσαμε να μην το παραθέσουμε καθώς δεν αφορά τον "μακεδονικό λαό" της προπαγάνδας των κομμουνιστών, αλλά την κίνηση για ελεύθερα Βαλκάνια, σύμφωνα με την επιθυμία του Σοβιέτ).


Τα ψευδο-επιχειρήματα γίνονται ορατά ακόμη και από μια γρήγορη ανάγνωση του πρωτότυπου κειμένου. Ωστόσο, εκείνη την εποχή οι πληθυσμοί δεν είχαν στη διάθεση τους τις απαιτούμενες πληροφορίες, με αποτέλεσμα η άγνοια να τους μετατρέπει σε εύκολο προπαγανδιστικό στόχο. Έτσι τουλάχιστον νόμιζαν οι προπαγανδιστές, όπως άλλωστε και ο συγκεκριμένος ψευτο- «μακεδόνας» ανταποκριτής μας. Στην προσπάθεια του όμως να προπαγανδίσει, μας μεταφέρει και ορισμένες αλήθειες που ξεγυμνώνουν στη κυριολεξία κάθε επίδοξο σημερινό προπαγανδιστή, ΜΗ Έλληνα «Μακεδόνα».

ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ: Ας δούμε αναλυτικότερα τα ατοπήματα του ανταποκριτή που ανατρέπουν τις θεωρίες των σημερινών Σκοπιανών.

1) Απ΄ τή στιγμή που επενέβησαν ή Βουλγαρική, η Σερβική και η Ελληνική κεφαλαιοκρατία. Αυτό μας κάνει να αναρωτηθούμε ποιο λόγο μπορεί να είχαν οι κεφαλαιοκράτες να υπερασπισθούν την εθνότητα κάποιων λαών κτυπώντας το «μακεδονικό» έθνος, ενώ δείχνει να απουσιάζει εντελώς η Μακεδονική κεφαλαιοκρατία που λογικά θα έπρεπε να υπάρχει εφόσον οι «μακεδόνες» αποτελούσαν σύμφωνα με τη κομμουνιστική προπαγάνδα μια ευάριθμη πλειοψηφία. Και εδώ είναι προφανής η προσπάθεια μεταμόρφωσης των Σλάβων σε οσιο-προλετάριους, η οποία εξυπηρετούσε τους προπαγανδιστικούς σκοπούς του κομμουνιστικού «κινήματος».

2) ..ούτε Βουλγάρικος, ούτε Ελληνικός, ούτε Σέρβικος είνε, παρά ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ. Εδώ ταυτίζεται με την σημερινή θέση των σκοπιανών που βαυκαλίζονται ως απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Ας μη βιαστούν όμως οι επίδοξοι «Μακεδόνες» να πανηγυρίσουν:

3) Την απάντηση αυτή την παίρνεις ακόμα απ'τα ήθη και τα έθιμα τους που δεν είναι καθόλου Ελληνικά, ούτε Βουλγαρικά, ούτε Σέρβικα.

4) Η Σλαυική τους γλώσσα, μοιάζει με τη Βουλγάρικη μα δεν είνε η ίδια. Και εδώ αρχίζει η αποκάλυψη.. ΣΛΑΥΪΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ! Εν ολίγοις ό, τι δήλωσε μετά από αρκετές δεκαετίες ο Κίρο Γκλιγκόρωφ.

5) Ξέροντας τή Μακεδονική γλώσσα μπορείς οπωσδήποτε να συνεννοηθείς και με τους Σέρβους, όπως και μέ τούς Βούλγαρους. Εδώ γίνεται σαφέστατος, μπορείς να συνεννοηθείς, μας επισημαίνει για πολλοστή φορά, ο «μακεδόνας» μας προπαγανδιστής στο έτος 1932.

6) Έχουν τόσοι αιώνες περάσει από τότες πού εγκαταστάθηκε τό σλαυϊκό στοιχείο στή Μακεδονία. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΛΑΥΪΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ.

7) Δεν έχουμε νά κάνουμε με Έλληνες ή Βούλγαρους ή Σέρβους τής Μακεδονίας, παρά μέ Μακεδονικό λαό. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ σε όλο της το μεγαλείο, μας λέγει... ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΥΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ (εφόσον εγκαταστάθηκαν όπως ο ίδιος γράφει). Δεν είναι Έλληνες!, δεν είναι Βούλγαροι!, δεν είναι Σέρβοι!, αλλά είναι Μακεδόνες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Οι γηγενείς αρχαίοι Μακεδόνες ζούσαν αρχικά στη κοιτίδα τους πέριξ της Κασπίας Θαλάσσης, συγγενική φυλή των Ούννων που εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία (που λεγόταν αλλιώς!!! Άγνωστο πώς), περί τον 7ο αιώνα μ.Χ.

Θεία Δίκη θα ονόμαζαν οι πρόγονοι μας το παραπάνω κείμενο, καθώς από τα χέρια εκείνων που επεδίωξαν την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα, έτοιμοι να παραχωρήσουν την πατρώα γη μας σε ένα σλάβικο λαό, από τα ίδια αυτά χέρια αποκαλύφθηκε η μία και μοναδική αλήθεια.

Υ.Γ.: Στο φύλλο της εφημερίδας, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε σε αρχείο pdf, θα διαβάσετε και άλλα τραγελαφικά περί αγώνος του «Μακεδονικού λαού» στην Βουλγαρική Μακεδονία, καθώς και για την «Τουρκική μειονότητα» στην Ξάνθη, την οποία έπρεπε να υπερασπιστούν οι κομμουνιστές, φίλοι και σύμμαχοι κάθε έθνους πλην του Ελληνικού..

MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου