Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Θράκη: Υποψία προδοσίας

 http://ksipnistere.blogspot.com/ | 2011-11-28 04:30:09
13 Ο φόβος χαμού της Ελληνικής Θράκης είναι μεγάλος και δικαιολογημένος
Η αστοργία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος, διευκολύνει για να γλιστρήσει αυτός ο τόπος, στην αγκαλιά της Τουρκίας ανετώτερα
Ήδη η Θράκη βρίσκεται από το έτος 2000 σε πειραματικό στάδιο, ως μια Ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή περιοχή”

Είναι διάχυτη η εντύπωση, ότι ή....
εξωτερική πολιτική πού ακολουθεί ή χώρα μας προς τα γειτονικά κράτη καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, παρά τις εκάστοτε και κατά περίσταση διαβεβαιώσεις πού δίδουν τα κυβερνητικά στελέχη περί του αντίθετα.

Στους ανυποψίαστους Έλληνες δημιουργούν έντονη ανησυχία δυσεξήγητες δηλώσεις αξιωματούχων τού κράτους όπως: Της πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα κατά την προσφώνησή της στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005 Κ. Παπούλια, η οποία είπε:

“Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν τής ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη».

Του πρώην Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτη που υποστήριξε: «Το θέμα των συνόρων δεν είναι θέμα ταμπού. Έχει χρέος η Ε.Ε. να διαμορφώσει μια κοινή στάση στην οποία και η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει ώστε συντεταγμένα να δούμε τις εξελίξεις στα Βαλκάνια!».

Για τα σύνορα όμως της χώρας έπεσαν κορμιά Ελλήνων και έχει χυθεί άφθονο ελληνικό αίμα.

Ύστερα από αυτά η ανησυχία εντείνεται. Ο φόβος του χαμού της ελληνικής Θράκης είναι μεγάλος και δικαιολογημένος.

Η αστοργία των Κυβερνήσεων της Ελλάδος διευκολύνει για να γλιστρήσει αυτός ο τόπος στην αγκαλιά της Τουρκίας, ανετότερα. Και ας δούμε τι δεν κάνουμε για να κρατηθεί η Θράκη Ελληνική και πόσο θετικά συνεργούμε στις επιδιώξεις της Τουρκίας.

Η παλαιότερα επιστολή προς την “Εστία” του Αντιστρατήγου ε.α. Ιωάννη |Αντωνακέα με το ερώτημα «τι πράγματι συμβαίνει;» αναφέρεται στην απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως να καθιέρωση στα Ελληνικά Γυμνάσια την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας.

Με το άρθρο του: «Η Θρακική γη περνά σε Τουρκικά χέρια», ο αρθρογράφος Κ. Κωνσταντίνου στο «Ελληνόραμα», στο τεύχος Μαρτίου του 2010, επισημαίνει ότι οι Μουσουλμάνοι αγοράζουν γη από Χριστιανούς σε οποιαδήποτε τιμή.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει περαιτέρω σημαντικά προβλήματα και διαπιστώσεις για την Θράκη, όπως: Την γνωστή Συνθήκη της Λωζάννης παραβίασε (και μάλιστα εις βάρος της) πρώτη η Ελλάδα, με την μειοδοτική πολιτική των ετών 1955-1959, η οποία αναγνώρισε ξαφνικά τουρκική μειονότητα, υποκαθιστώντας τον όρο «μουσουλμανική» που σαφώς αναγραφόταν στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο πληθυσμός της Θράκης, μειώνεται δραστικά από την πλευρά των χριστιανών, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία με ρυθμούς πού τείνουν να ανατρέψουν τον ένα από τους βασικούς παράγοντες της Συνθήκης της Λωζάννης, αυτόν του δημογραφικού, με βάση το θρήσκευμα.

Ο δεύτερος παράγοντας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς επίσης απειλείται επί των ήμερων μας, εντονότερα όσο ποτέ άλλοτε, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος της Άγκυρας, η οποία μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και μέσω της Ziraat Bank, ενισχύουν την διάθεση αγορών εδαφών των μουσουλμάνων.

Η Θράκη παραδίδεται στην Άγκυρα χωρίς καμία αντίδραση.

Δυστυχώς, πολύ σύντομα, η ίδια η Τουρκία θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης για να πάρει την Θράκη από την Ελλάδα...

Η αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων κ. Αιμιλία Λαδοπούλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2010 στην Παλαιά Βουλή, δια ομιλίας της με τίτλο: «Θράκη και προβληματισμοί πολλαπλών εξελίξεων», εξέθεσε το όλο θέμα της Θράκης, από ιστορικής, διπλωματικής, εθνικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και οικονομικής πλευράς, όπως φαίνεται σήμερα.

Από την ομιλία της θα σταχυολογήσουμε τα ελάχιστα, όπως:

“Το 1930 ο Βενιζέλος υπογράφει την Ελληνοτουρκική Συνθήκη φιλίας, ουδετερότητος και διαιτησίας. Έκτοτε αρχίζουν τα τερατώδη λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων με συνεχείς παραχωρήσεις.

Κατ' εντολή της Τουρκίας εκδιώκονται οι παλαιομουσουλμάνοι από την Ελληνική Θράκη και αντικαθίστανται από τους κεμαλιστάς και τα όργανα της Άγκυρας.

Χωρίς αντάλλαγμα συναινεί η ελληνική κυβέρνηση το 1935 στην δημιουργία διπλωματικού τουρκικού γραφείου στην Κομοτηνή.

Εξελίσσεται ατύπως και άνευ προξενικής συμβάσεως σε Προξενείο και από το 1950 είναι το “Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή”. Είναι η πηγή των δεινών, το καρκίνωμα στην Θράκη.

Το 1951 και το 1968 εφαρμόζονται οι περίφημες μορφωτικές συμφωνίες, οι όποιες καθιερώνουν την Τουρκική ως την μόνη γλώσσα εκπαιδεύσεως.

Έτσι οι Πομάκοι και Ρομά διδάσκονται μέχρι σήμερα την Τουρκική. Εισάγονται τουρκικά διδακτικά βιβλία από την Τουρκία μαζί και μετακλητούς εκπαιδευτικούς».

«Η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης (είναι η άτυπη βουλή) με πρόεδρο εναλλάξ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενεργεί με το Τουρκικό Προξενείο κατ' εντολήν της Άγκυρας. Κλιμακώνουν την προπαγάνδα υπέρ της ανεξαρτησίας της Δυτ. Θράκης.

Τι ζητά και ποιος είναι ο ρόλος του Έλληνος Προξένου στην Θράκη, στην Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του "Υπουργείου Εξωτερικών, που δημιουργήθηκε με προεδρικό διάταγμα (αριθ. 334/24-9-1999);

Τι κάνει η υπεύθυνη Πολιτεία, όταν εγκάθετοι κατεβάζουν την Ελληνική Σημαία από το Δημοτικό Σχολείο Πομακικού χωριού Κένταυρος την 25η Μαρτίου, την ποδοπατούν και την καίνε για να τρομοκρατήσουν τους Πομάκους, πού αγωνίζονται να κρατήσουν την Ελληνικότητά τους;

Κρίσιμη περιοχή δεν είναι πλέον το Αιγαίο αλλά η Θράκη.

Ήδη η Θράκη από το 2000 βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο ως μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή περιοχή. Έχει ιδιαίτερη συνεργασία με την Βουλγαρία και Τουρκία.

Έρχονται ημέρες δοκιμασίας, η αγάπη προς την Πατρίδα χρειάζεται αγώνα, είναι κρίσιμη η περίοδος του 21ου αιώνα».

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος πού μπορεί και θέλει να μας απαντήσει, «τι πράγματι συμβαίνει;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου