Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές έχει ζητήσει η Τρόικα

Συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές έχει ζητήσει η Τρόικα
05.04.2012
13:18
Κατά τη δραματική συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η απελευθέρωση της δόσης για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, η Tρόικα δεν αρκέστηκε στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και διεμήνυσε στον Ελληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παραβρεθεί αυτοπροσώπως. «Αν δεν έρθεις δεν συζητάμε το ελληνικό θέμα», ήταν το σαφές μήνυμα που εστάλη στο Μαξίμου.
Πράγματι, ο κ. Παπαδήμος πήγε στις Βρυξέλλες και κατά την δραματική συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τα χαράματα, ο στόχος επετεύχθη. Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων οι τροϊκανοί δεν έθεσαν θέμα εκλογών, καθώς φάνηκε να εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτες.
Ωστόσο, γνωρίζοντας τα δραματικά χαμηλά ποσοστά που λαμβάνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, επέστησαν -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr- την προσοχή στον Ελληνα πρωθυπουργό για το μετεκλογικό σκηνικό.
«Πολιτικό θέμα δεν έβαλαν, αλλά έθεσαν ζήτημα μετεκλογικής ισχυρής πλειοψηφίας τουλάχιστον 160 βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα» είπε σε συνεργάτες του, επιστρέφοντας στην Αθήνα ο κ. Παπαδήμος.
Με άλλα λόγια, η Τρόικα για να νιώθει ασφαλής ότι θα αποπληρωθούν τα χρήματα που δανείζει στην Ελλάδα, θέλει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να συγκυβερνήσουν με το όριο ασφαλείας των 160 βουλευτών, ώστε να απαλειφθεί και ο κίνδυνος... ανεξαρτητοποιήσεων.
Αλλωστε, ακριβώς λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχει επιβάλλει την εκταμίευση των δόσεων ανά μήνα και αναλόγως των κινήσεων που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση...
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου