Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Νίκη του Τσίπρα επί της Ε.Ε. για το τηλεοπτικό σποτ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 6, 2012
20120406-174519.jpg
Τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη και τώρα θέλουν να αποπροσανατολίσουν κάνοντας επίδειξη θιγμένης αξιοπρέπειας – όπως κάνουν στις δεξιώσεις του «καλού κόσμου».
Μιλάμε για τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, ο οποίος ήθελε να κάνει προεκλογικά διαφημιστική καμπάνια για να μας πείσει πόσο καλή είναι η Ε.Ε.! Δηλαδή για να ταυτίσει την Ε.Ε. με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα που λένε ότι αυτή είναι η μόνη Ε.Ε. που μπορεί να υπάρξει.
Ο Αλ. Τσίπρας έμαθε ότι η αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα θα προχωρήσει στην καμπάνια και τους έστειλε μήνυμα: μην τολμήσετε, τώρα έχουμε εκλογές και μιλά ο λαός.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας αναγκάσθηκε να κάνει πίσω. [Έγγραφο 1 και 2] Η καμπάνια δεν θα γίνει – το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ας πληρώσουν ιδίοις εξόδοις την διαφημιστική τους εκστρατεία. Λέει όμως ο Π. Καρβούνης και ορισμένα άλλα ενδιαφέροντα.
Όπως ότι η καμπάνια ξεκίνησε από τις αρχές του 2011, με την ευκαιρία των 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Ας του στείλει ο Αλ. Τσίπρας κανένα ημερολόγιο, γιατί τώρα έχουμε 2012. Εκτός αν στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε. γιορτάζουν με διαφημιστική καμπάνια και τα 30 χρόνια από την ένταξη, και τα 31 χρόνια, και τα 32 κ.ο.κ.
Ισχυρίζεται ακόμη ο Π. Καρβούνης ότι η πρωτοβουλία του δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, αλλά έχει ήδη ζητήσει από το ΕΣΡ να σταματήσει η προβολή του σποτ. Πέρα από το τι είναι «πολιτικό» (για παράδειγμα θα πλήρωνε καμπάνια με τίτλο «Ελλάδα – μία άλλη Ε.Ε. – μαζί» ή θα του φαινόταν «πολιτική»;), μπορεί να μας διευκρινίσει πότε ζήτησε από το ΕΣΡ να σταματήσει η προβολή;
Η ουσία είναι ότι το σποτ της Ε.Ε. είναι πολιτικό, και θα έπαιζε προεκλογικά. Ο Αλ. Τσίπρας το κατάλαβε και τους ανάγκασε να το σταματήσουν.
Όσο για το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ας ρωτήσουν την γερμανική Süddeutsche Zeitung, που αποκάλυψε ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα των δανειστών Ματίας Μορς ευχήθηκε «να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές». Την διάψευση του Μ. Μορς, ας να την κάνει τηλεοπτικό σποτ ο Π. Καρβούνης, για να αποδείξει την αντικειμενικότητά του.
Πηγή: http://www.avantipopolo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου