Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Aμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο ηγέτης

Αξιοσημείωτες επισημάνσεις του Οτσαλάν, μέσα από τη φυλακή δια μέσω του δικηγόρου του. Διαπιστώνονται τα ηγετικά στοιχεία του και ότι έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και να προσφέρει χρήσιμες ιδέες. Είναι δε χαρακτηριστική η οικολογική του ευαισθησία.

Η επιχειρηματολογία του ότι υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες αποτρέπουν τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κουρδικού μας οδηγεί τη σκέψη στο κυπριακό.

Η τολμηρή άποψη του ότι μέσα από την απελευθέρωση του εβραϊκού λαού θα δοθεί η λύση του εβραϊκού προβλήματος και θα είναι και λύση για ολόκληρο τον κόσμο, είναι μεγάλη κουβέντα όταν σήμερα το εβραϊκό στοιχείο -- δεν θα πω διαφεντεύει – έχει πλημμυρίσει όλα τα μεγάλα και μικρά οικονομικά συγκροτήματα και το σύνολο των διεθνών πολιτικών και οικονομικών οργανισμών.

Επίσης, επισημαίνεται η Σύνοδος του Καϊρου του 1920 κατά την οποία η Αγγλία για μια ακόμη φορά εφάρμοσε το δόγμα του «διαίρειν και βασίλευε» που ταλαιπωρεί την μείζονα περιοχή έκτοτε και τον διεθνή παράγοντα να διαιτητεύει. Βλέπε Κύπρο.

ΣΓΣ


infognomonpolitics: Aμπντουλλάχ Οτζαλάν: Αυτά που συμβαίνουν είναι κάτι παραπάνω από επανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου