Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Γιατί το ΚΚΕ συμπλέει με την ΝΔ στην καταψήφιση;

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής (http://www।parliament।gr/ergasies/showfile।asp?file=syne081202।txt) δεν υπάρχει μια κάποια συζήτηση και επιχειρηματολογία για να αιτιολογεί τη ψήφο των ३०० Μηπως κάποιος γνωρίζει τους λόγους που ΝΔ + ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ;

ΣΓΣ

Απορρίφθηκε η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ -ο οποίος συνέδραμε την κυβέρνηση στη συγκεκριμένη διαδικασία- απορρίφθηκε χθες αργά το βράδυ σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ η πρόταση νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, αλλά και τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.


Από τους 273 ψηφίσαντες, «όχι» στην πρόταση είπαν 159 βουλευτές (της ΝΔ και του ΛΑΟΣ), «ναι» είπαν 109 βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ 5 βουλευτές (του ΚΚΕ) δήλωσαν παρών। Σημειώνεται ότι ο διαγραφείς από τη ΝΔ και πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατούλης ψήφισε «όχι» στηρίζοντας την κυβέρνηση.



Γ. ΚΑΨΗΣ
Απάντηση για το Βατοπέδιο

Επιβεβλημένη και εκ των καθηκόντων του και για την αποφυγή δικαστικών εμπλοκών που θα ματαίωναν την έκθεση κειμηλίων του Αγίου Ορους, χαρακτηρίζει την παρέμβασή του υπέρ της Μονής Βατοπεδίου και της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής ο πρώην υπουργός Γιάννης Καψής.

«Το κείμενο είναι σαφές», επεσήμανε ο κ। Καψής, για να προσθέσει με έμφαση: «Το γεγονός ότι η ενέργειά μου έγινε πέντε ολόκληρα χρόνια προτού καταλάβει τη Μονή ο Εφραίμ, αποδεικνύει ότι η ανάμειξη του ονόματός μου αποβλέπει στη συγκάλυψη των πραγματικά υπευθύνων του τρομακτικού αυτού σκανδάλου».

1 σχόλιο: