Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Για να μη ξεχνιώμαστε ΙΙΙ ...

Αναχαίτισαν Super Puma
Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία. Δύο τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ελληνικό Super Puma που εκτελούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία. Δύο τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ελληνικό Super Puma που εκτελούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αγαθονήσι. Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από το νησί.
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύρραξη μετά την πορεία
«Το άσυλο έχει εκτραπεί»
Επιτυχημένη η επέμβαση στον τραυματία αστυνομικό
Εντοπίστηκε φορτίο με λαθραία τσιγάρα
Διώξεις στους δύο συλληφθέντες
"Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα"
Βρέθηκε απανθρακωμένος
Σύλληψη λαθρομεταναστών και διακινητών
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, τα τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν το ελληνικό Super Puma και του ζήτησαν να αποχωρήσει από την περιοχή, υποστηρίζοντας ότι πετά σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνώρισαν το ελληνικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, ενώ ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ελληνικά μαχητικά.


Την ίδια ώρα, τουρκικό σκάφος στην περιοχή παρενόχλησε ελληνική κανονιοφόρο, που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η έρευνα είχε ξεκινήσει απο χθές για τον εντοπισμό 15 ατόμων, πιθανότατα μεταναστών.
Το Super Puma δεν κατάφερε να εντοπίσει τα 15 άτομα, κι έτσι η επιχείρηση ξεκίνησε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης.
Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Εξωτερικών που χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες «απαράδεκτες» και πρόσθεσε ότι αυτές «παραβιάζουν κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως έχει δώσει οδηγίες για να πραγματοποιηθούν τα σχετικά διαβήματα.
Αντιδράσεις κομμάτων
«Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την κυβερνητική ανυπαρξία συνεχίζουν ανενόχλητοι τις ωμές τους προκλήσεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τη σημερινή παρενόχληση του ελληνικού super puma από τουρκικά F16.
«Η κυβέρνηση ? πρόσθεσε- εγκλωβισμένη στα εσωκομματικά της προβλήματα εδώ και καιρό έχει χάσει τον έλεγχο τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά θέματα της χώρας» και απηύθυνε ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών: «Πότε επιτέλους θα ανησυχήσει; Όταν τα τουρκικά F16 φθάσουν να πετούν πάνω από την Ακρόπολη;»

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2152892

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου