Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Έλλειμμα δημοκρατίας ....;

Εκτιμώ ότι παρουσιάζουμε δημοκρατικό έλλειμμα.

Από την επομένη των εκλογών η αντιπολίτευση, όποια κι’ αν είναι αυτή, αρχίζει να ζητά εκλογές με χίλιες δυο προφάσεις.

Μήπως και το ζητούμενο είναι η ... κουτάλα;

Επιτέλους, αυτούς που επέλεξε ο κυρίαρχος λαός, ας τους αφήσουμε να κάνουν τη συνταγματική τους διαδρομή. Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ να αφήσει η αντιπολίτευση την εκάστοτε κυβέρνηση ανεξέλικτη και ασφυροκόπητη.

ΣΓΣ

Για πρόωρες κάλπες

Παπακωνσταντίνου: «Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 07:00

«Προφανώς προετοιμαζόμαστε», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις, για το εάν το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για εκλογές.

O κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές, «εάν δεν έχουν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

«Εμείς έχουμε πει επανειλημμένα ότι ζητάμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, για να αλλάξει πορεία η χώρα. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το πότε θα γίνουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές, «εάν δεν έχουν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

Εξάλλου, ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κυβέρνηση εντάσσει την υπόθεση Siemens στους εκλογικούς σχεδιασμούς της, τόνισε: «Νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει, από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα σκάνδαλα, ότι το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί, είναι να λάμψει η αλήθεια.

Το καταλάβαμε πάρα πολύ καλά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το έχουμε καταλάβει και σε άλλα σκάνδαλα. Πιστεύω πως και στην περίπτωση της Siemens εντάσσει την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σχεδιασμού».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «θέλει να βγει η αλήθεια στο φως για όλους. Όλα στο φως, όποιον και να αφορούν».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, έχει αναθέσει σε επιτροπή-υπό τον γενικό διευθυντή του γραφείου του Νίκο Αθανασάκη, να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις περί το σκάνδαλο Siemens. Στην επιτροπή μετέχουν οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Παπουτσής, Γρηγόρης Νιώτης και Μιχάλης Καρχιμάκης.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/30/1623155.htm

1 σχόλιο: