Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣΩΠΟΣ: Η ανοχή έφτασε στο όριο!

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-02-09 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ!
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=109738

Αποφασισμένοι είναι οι πολίτες να κλείσουν τους αγωγούς των εταιρειών που ρίχνουν τα απόβλητα τους στον Ασωπό και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Χρήστος Παναγόπουλος.

Η ανοχή των κατοίκων, όπως είπε o κ. Παναγόπουλος, έχει φτάσει στα όρια της... Για "χρόνια τοξίνωση του κόσμου", έκανε λόγο ο χημικός μηχανικός Θανάσης Παντελόγλου. Όπως τόνισε, εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι Βοιωτίας, Εύβοιας και Ανατολικής Αττικής βρίσκονται υπό την απειλή και τη συνεχιζόμενη επίδραση τοξικών.

Από τη πλευρά του, ο πατέρας Ιωάννης από τα Οινόφυτα παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι θάνατοι από καρκίνο τετραπλασιάστηκαν την τελευταία 15ετία στην περιοχή.

Υποστήριξε επίσης ότι το 95% των πολιτών συνεχίζουν να υδρεύονται από το μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα. Εντωμεταξύ, την Τετάρτη επρόκειτο να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει οι εταιρείες, οι οποίες καταδικάστηκαν απο το τριμελές πλημμελειοδικείο Θήβας για εκτεταμένη ρύπανση του Ασωπού.

• Ασωπός: Συζητείται η αγωγή των εταιριών•

Κρυφτούλι με τα τοξικά

Η ανοχή έφτασε στο όριο
http://oikomargarita.blogspot.com/2009/02/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου