Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Με αφορμή ένα σχόλιο σε προηγούμενο άρθρο μου που αναφερόταν ότι το ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων) δεν λειτουργεί, διαπίστωσα (για άλλη μια φορά) μετά λύπης μου ότι αυτό από το οποίο πρωταρχικά πάσχει η χώρα μας είναι η ενημέρωση.

Τα ΜΜΕ έχουν ξεφύγει προ πολλού από τον ρόλο για τον οποίο τους παραχωρήσαμε την εθνική ΜΑΣ περιουσία, τις συχνότητες, και έχουν μετατραπεί σε κέντρα παραπληροφόρησης , λημέρια κάθε είδους λαμογίων, και πανεπιστήμια της διαπλοκής, της ….μίζας και της αρπαχτής.

Έχουν αναγάγει σε επιστήμη την μετατροπή του ασήμαντου σε… βαρυσήμαντου και σε τέχνη την πλήρη αποχαύνωση των πολιτών. Μια ματιά στις μεσημεριανές εκπομπές της τηλεόρασης θα πείσει και τον κάθε δύσπιστο.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο πλανήτης μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν αφουγκράζονται ότι η οικονομική λαίλαπα έχει ήδη κτυπήσει και την δικιά τους πόρτα και σύντομα θα εισχωρήσει στα γραφεία τους , τα στούντιο τους και στα σπίτια τους.

Έτσι μέσα στο … «ενημερωτικό Γκούλαγκ» που ζουν αναζητούν σπασμωδικά και a la carte τις σημαδεμένες –από οικονομικές ή κομματικές στοχεύσεις –σκοπιμότητες, αδιαφορώντας παντελώς για την μεγάλη μάζα των πολιτών.

Ακριβώς έτσι ενεργούν και με το θέμα του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο εκ της φύσεως του απευθύνεται σε μεροκαματιάρηδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες , οι οποίοι δεν έχουν ούτε τον χρόνο για ενημέρωση μέσω των ημερίδων στα επιμελητήρια τους , ούτε την άμεση πληροφόρηση μέσω συμβούλων. Η ενημέρωση τους περιορίζεται και …. Εξαρτάται από τα ΜΜΕ.

Αντί λοιπόν αυτά να προβάλουν και να ενημερώσουν σχετικά με το «ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων» που αφορά τα ΑΤΟΚΑ και εγγυημένα κεφάλαια κίνησης των μικρών επιχειρήσεων, προχωρούν στην αντίπερα όχθη αυτή της παραπληροφόρησης και της εγκληματικής έμμεσης προσπάθειας αποτροπής στην υποβολή σχετικών αιτήσεων.

Έτσι π.χ προ ημερών διάβαζα στην … «έγκριτη» Εφημερίδα του ταλαιπωρημένου μεσαίου χώρου ότι : «Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας. Οι προσδοκίες τους για λήψη κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες με ευνοϊκούς όρους μέχρι στιγμής διαψεύδονται, καθώς οι τεχνικές αδυναμίες στο σχετικό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ το καθιστούν…… ελάχιστα αποτελεσματικό. Από τις δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα έχουν εγκριθεί …250, ενώ στην Αττική φτάνουν μόλις τις 60».

Αποκρύπτουν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ την αλήθεια ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας σε διάστημα μόλις ενός μηνός ενέκρινε με το νέο Πρόγραμμα όσες αιτήσεις είχε εγκρίνει στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η πρωτοβουλία του συνέβαλε και θα συνεχίσει να συμβάλλει για την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελληνική Οικονομία.

Αποκρύπτουν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ότι Δάνεια συνολικού ύψους 507.930.384 ευρώ, προς ….4.981 επιχειρήσεις, έχουν εγκριθεί μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ και δόθηκαν από τις συνεργαζόμενες τράπεζες στους δικαιούχους.

Αποκρύπτουν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ότι σχεδόν 200 εγκρίσεις για τη χορήγηση άτοκων δανείων κεφαλαίου κίνησης αποστέλλουν καθημερινά στις υπηρεσίες του ΤΕΜΠΜΕ τα υποκαταστήματα τραπεζών από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ειδικά για το θέμα του ΤΕΜΠΜΕ δεν θα έπρεπε να παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια στερώντας από μεροκαματιάρηδες μικρομεσαίους την πληροφόρηση και απομακρύνοντας τους από την …ανάσα της ελπίδας.
Η αλήθεια είναι άχρωμη. Μια και μοναδική . Δεν επιδέχεται οποιοδήποτε…. «χρωματικό» εφέ. Δεν επιδέχεται καμία είδους παραπλανητική απεικόνιση της. Αρκεί να έχουμε την διάθεση να την αντικρίσουμε στα μάτια και φυσικά να ….μας αφήσουν να το πράξουμε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου