Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Μήπως γνωρίζουμε τι πρόστιμα πληρώνουμε στην ΕΕ για αυτές τις αβελτηρίες μας;

Τοξική βόμβα στο Δρέπανο Αχαΐας

Χιλιάδες τόνοι αμιάντου βρίσκονται διασκορπισμένοι στον χώρο του εργοστασίου Ινοτσιμέντ και απειλούν την υγεία των περιοίκων

 ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ | Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

 Χιλιάδες τόνοι αμιάντου βρίσκονται εκτεθειμένοι στο εργοστάσιο Ινοτσιμέντ (πρώην Αμιαντίτ) στο Δρέπανο Αχαΐας, σε μια έκταση μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων. Το επικίνδυνο υλικό παραμένει στον χώρο παρ΄ ότι θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί και, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, βρίσκεται στη... διάθεση διαφόρων επιτηδείων, οι οποίοι το κλέβουν για να το μοσχοπουλήσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και την υγεία των ανυποψίαστων αγοραστών. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και όμιλος εταιρειών Αντζουλάτος), αν και είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ειδική μελέτη εξυγίανσης και αποκατάστασης του χώρου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν το έχουν πράξει ως σήμερα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=254244

Ο περιβάλλων χώρος του εργοστασίου Ινοτσιμέντ. Η εισπνοή υψηλών συγκεντρώσεων ινών αμιάντου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ενοχοποιηθεί για σοβαρές βλάβες στην υγεία. Η χρόνια έκθεση (περισσότερο από 10 χρόνια) έχει συνδεθεί με εμφάνιση αμιάντωσης, μιας σοβαρής εκφυλιστικής ασθενείας των πνευμόνων, με καρκίνο του πνεύμονα, με δερματοπάθειες κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου