Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η «ενεργειακή ασφάλεια» προτεραιότητα του ΝΑΤΟ

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Τη συνδρομή της Ελλάδας στη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ ζήτησε ο απερχόμενος γ. γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο απερχόμενος γ.γ. του ΝΑΤΟ Χανς Σέφερ, πέρασε να μας αποχαιρετήσει... 

Ο απερχόμενος γ.γ. του ΝΑΤΟ Χανς Σέφερ, πέρασε να μας αποχαιρετήσει... Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ο κ. Σέφερ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως σε στοιχεία τού υπό διαμόρφωση «νέου δόγματος» της Συμμαχίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την υπό διαμόρφωση θέση του ΝΑΤΟ «για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη» (που περιλαμβάνει πρωτίστως κάθε ενεργειακή πηγή και οδό που δεν είναι ρωσική), αλλά και τον ορισμό και την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής που θα στρέφεται εναντίον των κρατών-μελών, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την αντιμετώπιση της πειρατείας κ.λπ.

Ο κ. Σέφερ ευχαρίστησε ακόμα την Ελλάδα για τη συμμετοχή της σε επιχειρήσεις και αποστολές του ΝΑΤΟ, εκτιμώντας, όπως είπε, τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του ευχαρίστησε τον απερχόμενο γ. γραμματέα για την «πολύ εποικοδομητική συνεργασία» τα τελευταία 5,5 χρόνια σε δύσκολες υποθέσεις, όπως π.χ. το Αφγανιστάν και τα προβλήματα στα Βαλκάνια.

Ο κ. Σέφερ συναντήθηκε ακόμα με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη και αναφερόμενος στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν δήλωσε αισιόδοξος μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας.

Η «ενεργειακή ασφάλεια» προτεραιότητα του ΝΑΤΟ | Πολιτική | Ειδήσεις (15 May 2009)

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=44346


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου