Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Εξηγήσεις για το στρατηγείο της Λάρισας

ΚΥΣΕΑ - ΝΑΤΟ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009 07:00

Οι συζητήσεις σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, καθώς και ζητήματα συμμετοχής μας στη διεθνή ειρηνευτική αποστολή στη Σομαλία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πειρατείας και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

B. Mεϊμαράκης: Πιο αποτελεσματικοί στο ΝΑΤΟ αλλά και στη Σομαλία.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε ότι: «Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους μέχρι σήμερα χειρισμούς που γίνονται και ζήτησε να προχωρήσουμε προς τις κατευθύνσεις που έχει χαράξει, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει στη Σομαλία με την καταπολέμηση της πειρατείας».

Ακόμη δήλωσε ότι: «Οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές είναι σε πολύ χαμηλότερο όριο, σε σχέση με την οροφή που το ΚΥΣΕΑ έχει οριοθετήσει» και ότι «ο διοικητής του στρατηγείου του ΝΑΤΟ, όποιος κι αν είναι, δεν έχει αρμοδιότητα στον εθνικό εναέριο χώρο».

Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε επίσης ότι: «Για οτιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, την ευθύνη και την αρμοδιότητα την έχει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας».

Σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το ΚΚΕ επεσήμανε ότι «οι στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στη Σομαλία και αλλού δεν είναι ειρηνευτικές αποστολές, όπως τις ονομάζουν για να χρυσώσουν το χάπι. Είναι ιμπεριαλιστικές αποστολές».

Ο ΣΥΝ τόνισε ότι «απέναντι στις προτάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο συμμετοχής της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αντιτάσσουμε την πάγια θέση μας για τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας».

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/09/1687718.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου