Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Σβήνει αμαχητί η... «Ελληνική Δημοκρατία»

Posted: 08 Jul 2009 01:47 AM PDT

"Το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν είναι να πολεμήσεις και να νικήσεις σε όλες σου τις μάχες. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι να κάμψεις την αντίσταση του εχθρού, χωρίς να γίνει μάχη".
Σουν Τζού - Κινέζος φιλόσογος και στρατηγός, 5ος αιώνας π.χ.
Απόσπασμα από το κεφάλαιο "το σπαθί στην θήκη" του μνημειώδους έργου του "Η τέχνη του πολέμου"
Την ίδια ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαγγέλει μία ακόμη εξοντωτική για το στράτευμα μείωση της στρατιωτικής θητείας και περιορισμό κονδυλίων για τους εξοπλισμούς την επόμενη πενταετία, η Άγκυρα συνεχίζει να εκδηλώνει το ζωηρότατο ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ρωσικού αντιεροπορικού συστήματος S-400 Triumf!
Πρόκειται για ένα σύστημα, που θα έδιδε στην τουρκική πλευρά την δυνατότητα ελέγχου του εναερίου χώρου των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς...
Η Τουρκία δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Κάθε άλλο. Έχει επιδοθεί σε μία εξοπλιστική φρενίτιδα, άνευ προηγουμένου. Σε συνδυασμό δε, με την προώθηση εκ μέρους της, στιφών εποίκων (όχι απλώς λαθρομεταναστών πλέον) στην Ελληνική ενδοχώρα, η πίεση γίνεται κάτι περισσότερο από ασφυκτική. Μετατρέπεται σε δυνητικώς εκρηκτική!
Η πολιτική των "μηδενικών προβλημάτων" του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβουτόγλου (Δαυιδόγλου) και των "πασάδων" του βεβαίως, έχει την πλήρη υποστήριξη και της κυβέρνησης Καραμανλή ασφαλώς. Μην το παραβλέπουμε διόλου αυτό! Η αδράνεια εκ μέρους μας, είναι ό,τι το καλύτερο θα μπορούσε να ελπίζει και να επιζητά η άλλη πλευρά. Όπου παρατηρείται άλλωστε αδράνεια, εκεί κατόπιν αναπτύσσεται αταξία. Είναι νόμος της φυσικής...

Ασφυκτική πίεση σε όλα τα μέτωπα
Οι Τούρκοι - προσφάτως - κατά την διάρκεια της ασκήσεως EFES ("Έφεσσος") 2009, πέτυχαν της αερομεταφορά στο "πρώτο κύμα" ενός ολόκληρου τάγματος Ειδικών Δυνάμεων σε νησί, χρησιμοποιώντας 52 μεταφορικά ελικόπτερα AS 532 Cougar MK2 και S70 Black Hawk! Επίσης, όπως φαίνεται, προχωρούν στην απόκτηση ενός τουλάχιστον ελικοπτεροφόρου σκάφους, το οποίο θα χρησιμοποιείται και ως αποβατική πλατφόρμα αμφιβίων αρμάτων μάχης αλλά και ως κέντρο συντονισμού αποβατικών επιχειρήσεων.
Στον Έβρο, για πρώτη φορά από το 1922 (!) η Τουρκία, αρχίζει να αποκτά κι εκεί πλεονέκτημα. Έχει ολοκληρωθεί η προώθηση όλων των αρμάτων μάχης Leopard2A4 και M60T SabraIII, καθώς και των τουρκικής κατασκευής αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina T-155.
Το χειρότερο δε, είναι ότι προμηθεύεται - αλλά και κατασκευάζει η ίδια - γέφυρες εφόδου, για να προβεί σε βίαιη διάβαση του ποταμού! Η Τουρκία, ήδη είναι σε θέση να πετύχει την ζεύξη του Έβρου - ταυτοχρόνως - σε τέσσερα διαφορετικά σημεία επί ολοκλήρου του μετώπου.
Τα νέα συστήματα γεφύρωσης που αρχίζει να διαθέτει σιγά σιγά η Τουρκία, προορίζονται για χρήση από τις δυνάμεις που ενεργούν το πρώτο επιθετικό κύμα και συνεπώς χαρακτηρίζονται ως άκρως επιθετικά μέσα.
Εμείς; Δεν έχουμε "κατορθώσει" να προμηθευτούμε ή να παράξουμε ούτε τα απαραίτητα πυρομαχικά των 120 χιλιοστών για τα δικά μας άρματα μάχης Leopard 2 HEL και Leopard2A4 του Δ΄ Σώματος Στρατού! Οι τεθωρακισμένες ταξιαρχίες μας -αυτού του τύπου - είναι ως εκ τούτου, μη επιχειρησιακές!
Ο λόγος; Μα η νοοτροπία του υπευθύνου επί των εξοπλιστικών Ευάγγελου Βασιλάκου ασφαλώς, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2008 είπε επί λέξει στον νυν Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό (ΤΘ) Δημήτριο Γράψα, το ανεπανάληπτο: Σιγά κύριε Αρχηγέ, μην γίνει πόλεμος"!...
Και να φαντασθείτε, ότι απευθύνθηκε σε αξιωματικό του όπλου των τεθωρακισμένων! Τα συμπεράσματα, για το που οδεύουμε, δικά σας. Φαίνεται πάντως, πως οι πολιτικάντηδες των Αθηνών, μας παραδίδουν αμαχητί στην σχηματιζόμενη νέα Οθωμανική "Αυτοκρατορία" και πως οι Τούρκοι στρατηγοί μας κατακτούν με το "σπαθί στην θήκη".

Νικόλαος Μακρής
elkosmos.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ "ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΝ" ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΔΡΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ .
    ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

    ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή