Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις επώνυμοι ερευνώνται για μεγάλη φοροδιαφυγή


Δύο από τους τρεις επώνυμους που κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος έχουν την έδρα τους στην πρωτεύουσα, ενώ ο τρίτος είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας της Βορείου Ελλάδος.
"Η" Online 13/2 10:53


Με άκρα μυστικότητα ερευνάται καταγγελία για διάπραξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και πρώην υπουργός.
Δύο από τους τρεις επώνυμους που κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος έχουν την έδρα τους στην πρωτεύουσα, ενώ ο τρίτος είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας της Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Εθνους, από την περιφέρεια έρχεται και η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα και κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για την αναζήτηση των ιχνών των φυσικών προσώπων που φέρονται να έστησαν την κομπίνα, μέσα από το τείχος των offshore εταιρειών που έχουν στηθεί για να καλύψουν τα ίχνη τους, καθώς αν επιβεβαιωθεί η καταγγελία η αποκάλυψη των εμπλεκομένων θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Η επιστράτευση του σχεδίου Κορυδαλλός από την κυβέρνηση με προφυλάκιση επώνυμων φοροφυγάδων αυτονόητα αποσκοπεί στο να μετριάσει τις αντιδράσεις από την εισοδηματική, φορολογική και ασφαλιστική λεηλασία που εξαπολύθηκε στην αρχή της εβδομάδας κυρίως κατά των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών κλιμακίων, αλλά και για να σηματοδοτήσει την αλλαγή στάσης της πολιτείας απέναντι στη φοροδιαφυγή.
Η αλλαγή στάσης της πολιτείας απέναντι στη φοροδιαφυγή θα σηματοδοτηθεί τις επόμενες ημέρες και με τη θέσπιση διαδικασίας-εξπρές για την είσπραξη των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, όπως υπαινίχτηκε στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οπως είπε ο υπουργός, «συντομεύονται οι προθεσμίες και επιταχύνονται οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων με τη δυνατότητα της ΥΠΕΕ να επιβάλλει επιτόπου άμεσα καταβλητέα πρόστιμα».
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το σχέδιο για διαδικασίες-εξπρές στην είσπραξη των φορολογικών προστίμων θα είναι κάτι ανάλογο με το σύστημα πληρωμής των κλήσεων της Τροχαίας.
Συγκεκριμένα, για μία σειρά παραβάσεις, όπως είναι η μη έκδοση αποδείξεων, η μη επίδειξη βιβλίων κ.λπ., ο υπάλληλος της ΥΠΕΕ θα επιδίδει επιτόπου την έκθεση ελέγχου και θα προσδιορίζει με αντικειμενικά κριτήρια το ύψος του προστίμου.
Ο παραβάτης θα έχει προθεσμία 15-30 ημερών να πληρώσει το 1/3 του προστίμου, διαφορετικά ολόκληρο το πρόστιμο θα βεβαιώνεται σε βάρος του και θα κινούνται αμέσως οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης του προστίμου.
Με τον τρόπο αυτόν παρακάμπτονται οι χρονοβόρες διαδικασίες που ισχύουν σήμερα και που σε πολλές περιπτώσεις ακυρώνουν τη δουλειά της ΥΠΕΕ.
Πηγή: Εθνος
Σχόλιο
Με τα 5,5 δισ. της ΕΛΔΕ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ τι έγινε;. Και τόσες άλλες περιπτώσεις (TV κλπ).
ΣΓΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου