Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

H Eλλάδα υπογράφει την εθνική της αυτοκτονία

Άκρως ενδιαφέρον άρθρο.
Αξίζει να μελετηθεί.
Τα συμπεράσματα του καθενός μας.
ΣΓΣ

The High Priests of Fiscal Rectitude Win Again
Greece Signs Its National Suicide Pact
http://www.counterpunch.org/auerback02122010.html



Σχόλιο

Στο Πανεπιστημιακό βιβλίο της Πολιτικής Οικονομίας γράφει "καλά κάνουμε και εορτάζουμε την ημέρα της αποταμίευσης, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον μία μέρα το χρόνο να εορτάζουμε και την ημέρα της κατανάλωσης". Γιατί η κατανάλωση δίνει δύναμη στις επιχειρήσεις να αναπτύσσονται, να προσλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο, που τώρα θα έχει εργασία, μισθό και θα κινεί με τη σειρά του την οικονομία.
Η κίνηση της Οικονομίας με τη σειρά της θα δίνει λεφτά στο Κράτος μέσα από τη φορολογία, ώστε αυτό να προσφέρει ολοένα και καλύτερερς υπηρεσίες στους πολίτες του. Να παράγει πολιτισμό, νέα επιστημονικά δεδομένα, υγεία, παιδεία, με μία λέξη, ποιότητα ζωής.
Η κατανάλωση είναι το καύσιμο που κρατάει τη φωτιά της οικονομίας να καίει.
 
Η ΕΕ τώρα έρχεται να κόψει τους μισθούς και , άρα, την κατανάλωση. Έρχεται να κόψει το καύσιμο που, τώρα ειδικά,  θα έπρεπε να πέσει περισσότερο στη φωτιά της ανάπτυξης.
Έτσι, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θα προστίθενται στον μεγάλο κατάλογο με τις κλειστές επιχειρήσεις, ενώ οι άνεργοι θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Η εγκληματικότητα θα αυξάνεται, αλλά η Αστυνομία δεν θα έχει λεφτά ούτε βενζίνη να βάλει στα περιπολικά, γιατί οι φόροι θα είναι ανύπαρκτοι. Η ποιότητα ζωής θα υποβαθμιστεί, ενώ σύντομα θα υποβαθμιστούν κι άλλο οι παροχές και οι υπηρεσίες του Κράτους.
 
Δεν το ξέρουν αυτό οι Ευρωπαίοι;;;;
 
Φυσικά και το ξέρουν. Αλλά δεν θέλουν προφανώς την ανάπτυξή μας, αλλά την επέκτασή τους. Θέλουν στους δρόμους που μας πλήρωσαν να φτιαχθούν, να περνούν τα δικά τους φορτηγά. Στα τρένα που μας χρηματοδότησαν να ταξιδεύουν οι ίδιοι. Στα νησιά που παλέυουμε να κρατήσουμε, να κάνουν αυτοί διακοπές και όχι εμείς. Εμε'ις απλά να τα φυλάμε.
 
Εϊναι κάτι σαν την κότα στο κοτέτσι.
Που αμέριμνη τρώει καθημερινά το καλαμπόκι που της πετάς και χαίρεται γιατί, βρέξει χιονίσει, έχει να φάει. Τρώει όσο μπορεί περισσότερο, νομίζοντας ότι σε κοροϊδεύει. Θεωρεί τιμή της και χαρά της που είναι στο κοτέτσι σου, γιατί έξω μπορεί και να μην έβρισκε να φάει. Και φωνάζει κι άλλες να έρθουν μέσα, για να απολαύσουν τη φιλοξενία και την εύκολη ζωή.
 
Δεν ξέρει βλέπεις η έρημη, ότι εσένα αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να την παχύνεις, για να γίνει καλύτερη η μιλανέζα......
Και ότι όσο αυτή τρώει, τόσο εσύ ακονίζεις το μαχαίρι σου και καλείς και τους φίλους σου για τραπέζι !!!!
 
Τώρα αν την ώρα που τη σφάζεις τη βρίζεις και της λες ότι δεν έκανε τα αναμενόμενα αυγά, αυτό είναι σίγουρο κόλπο για να μην φοβηθούν οι άλλες και σταματήσουν να τρώνε και να παχαίνουν.
 
Γιατί στόχος σου δεν είναι να φας σήμερα μόνο, αλλά πάντα να έχεις ένα καλό και οικονομικό πιάτο φαΐ...
 
nd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου