Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

20100511 Σύλληψη για δυσφήμηση μέσω Facebook

Σύλληψη για δυσφήμηση μέσω Facebook

NAFTEMPORIKI.GR
Τρίτη, 11 Μαϊου 2010 14:37
209 λέξεις
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1814492


Στη σύλληψη ενός Έλληνα 32 ετών για δυσφήμηση μέσω Διαδικτύου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το θέμα ανέκυψε μετά από καταγγελία ημεδαπής ότι στον δικτυακό τόπο www.facebook.com αναρτήθηκαν άσεμνες φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα της δημιούργησαν προφίλ με τα προσωπικά της στοιχεία.

Από την ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι από την οικία του ημεδαπού δράστη κατήρτισαν το προαναφερόμενο προφίλ στο facebook και ταυτόχρονα ανήρτησαν τις άσεμνες φωτογραφίες της παθούσας, ενώ παράλληλα απέστελλαν μηνύματα με απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο στο κινητό τηλέφωνο της.

Κατόπιν αυτού, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε κατ΄ οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Εκεί βρέθηκαν στον Η/Υ του δράστη πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της παθούσας, που είχαν αναρτηθεί στο ανωτέρω προφίλ. Επίσης από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε και η ύπαρξη ενός ξιφιδίου συνολικού μήκους 50 εκατοστών, ενός αναπτήρα – στιλέτο, συνολικού μήκους 12 εκατοστών και ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 1,6 γραμμαρίων.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με προσαρτημένο σκληρό δίσκο, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς ο οποίος κατηγορείται για απειλή, εξύβριση, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου