Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αίσχος: ο Έλληνας πολίτης θα πληρώνει μέσω της ΔΕΗ το επίδομα ΔΕΤΕ των τελωνειακών των 2500 ευρώ το μήνα!!!...#2

Αξιότιμοι Κυριες και Κυριοι της Κυβερνησης και της Αντιπολίτευσης,
Μηπως εχουμε σχιζοφρενισει τελείως;;;
Δ.Αλευρομαγειρος
 
Subject: Αίσχος: ο Έλληνας πολίτης θα πληρώνει μέσω της ΔΕΗ το επίδομα ΔΕΤΕ των τελωνειακών των 2500 ευρώ το μήνα!!!...#2

Το ΔΕΤΕ πρόκειται για το προκλητικό – σε σχέση με τα δεδομένα του δημοσίου τομέα– επίδομα που εισπράττουν οι τελωνειακοί κάθε φορά που εκτελωνίζουν ένα δέμα. Επίδομα που κόπηκε αρχικά κατά 12% και θα κοπεί επιπλέον κατά 8%. Αλλά από ό,τι φαίνεται η χρέωση των πολιτών για το ΔΕΤΕ επιστρέφει και μάλιστα μέσα στους λογαριασμούς ρεύματος ώστε να επιβαρύνει όλους τους Έλληνες είτε εκτελωνίζουν δέματα είτε όχι.
Στο θέμα είχα ξαναναφερθεί αλλά μετά την προκλητικήσημερινή  ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ που νομίζει ότι απευθύνεται σε ζώα θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράματα.
Οι τελωνειακοί από την πλευρά τους εξηγούν ότι δεν πρόκειται για τέλος που θα το εισπράττουν ως αμοιβή ή για συμπλήρωμα στα επιδόματα τους. Πρόκειται, τονίζουν, για φόρο που θα καταλήξει στα κρατικά ταμεία για να καλύψει τις απώλειες εσόδων που έχει το δημόσιο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι υποχρεωτικά, όλοι οι Έλληνες, θα πρέπει να πληρώνουν σε κάθε λογαριασμό ειδικό τέλος για το ΔΕΤΕ και τον ΕΦΚ.
Η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζει ότι τα τιμολόγιά της παραμένουν τα ίδια ακριβώς. Πετώντας εμμέσως πλην σαφώς το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση και στα φορολογικά μέτρα που έλαβε για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας.
Κοιτάξτε να δείτε πως θα μας ληστεύει το Κράτος για να τα πάρει η συντεχνία των Τελωνειακών που έχασε 20% ΔΗΘΕΝ από το κόψιμο του επιδόματος:

Το ΔΕΤΕ εισπράτεται για όλες τις συναλλαγές με το τελωνειο και επιπλεον 5 τοις χιλιοις στα καυσιμα. Τώρα έρχεται και στον ΕΦΚ στην καταναλωση ηλεκτρικου ρευματος.
Εάν υποθέσουμε ότι το συνολικό ποσό -πριν από τις μειώσεις- που μαζευεται στον λογαριασμο ΔΕΤΕ ειναι 100 εκατ. ευρώ. 
Από αυτά περιπου τα 90 πηγαιναν για αποζημιώσεις τελωνειακων και τα υπόλοιπα στον κρατικο προϋπολογισμό. 
Με τις μειωσεις της αποζημιωσης ΔΕΤΕ κατά 20% μ.ο.(και των συνολικων αποδοχων κατά 16%) τα 90 έγιναν 72 περιπου οπότε στον κρατικο προυπολογισμο θα πηγαίνουν τα 28.
Με την επιβάρυνση τώρα στην ΔΕΗ  και εάν υποθέσουμε ότι τα 100 περίπου εκατ γίνουν 150 εκατ., το 72% αντιστοιχεί σε 108 εκατ. υπέρ των τελωνειακών και αντίστοιχα, 42 εκατ. υπέρ του κράτους...
Έτσι ούτε οι τελωνειακοί ΧΑΝΟΥΝ αλλά και το ΚΡΑΤΟΣ παίρνει και άλλα χρήματα μέσω της ΔΕΗ από τον Έλληνα πολίτη.

ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΛΗN ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΦΑ;

Δυστυχώς οι συντεχνίες συνεχίζουν κανονικά εμμέσως να κάνουν ότι θέλουν σε αυτόν τόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλα παραθυράκια για αυτές τις ομάδες προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους και που είναι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Όχι το ΔΝΤ,
Όχι η Μέρκελ,
Όχι η ΕΕ,
Όχι οι θυσίες τους Ελληνικού λαού,
αλλά ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν θα μας σώσει από αυτούς που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα,
Ακόμα και τώρα προσπαθούν να σώσουν τις συντεχνίες του Δημοσίου,
Διότι ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.

-- 
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα Περιοδικό Άρδην - Εφημερίδα Ρήξη των Ομάδων Google. 
Για να αναρτήσετε κάτι σε αυτήν την ομάδα, αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ardin_rixi@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ardin_rixi+unsubscribe@googlegroups.com.
Για περισσότερες επιλογές, επισκεφθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/ardin_rixi?hl=el.


Νομίζω ότι το μήνυμα περί ΔΕΗ/ΔΕΤΕ κλπ αντιστοιχεί στο κλασσικό «φταίνε οι εργαζόμενοι» που περνάνε
και τα κυβερνητικά ΜΜΕ στον κόσμο.

Στο antinews.gr διαβάζω το παρακάτω σχετικά με το τι ίσχυε με τα ΔΕΤΕ:

Άκουσα εχθές στο δελτίο ειδήσεων του ALTER τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα να ισχυρίζεται ότι οι τελωνειακοί απεργούν για το…παντεσπάνι τους.

Ένας δημοσιογράφος λοιπόν που ένας Θεός ξέρει μόνο πόσα παίρνει και κυρίως πόσα από αυτά δηλώνει, κατακρίνει έναν από τους σκληρότερα εργαζόμενους κλάδους για τις αποδοχές του, οι οποίες φορολογούνται μέχρι δεκάρας.

(....)
Ερώτημα πρώτο. Γιατί απεργούν οι τελωνειακοί;
-Για να μην υπαχθούν τα ΔΕΤΕ (Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών) στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερώτημα δεύτερο. Γιατί να μην ενταχθούν τα ΔΕΤΕ στον προϋπολογισμό;
-Γιατί απλούστατα δεν αποτελούν «ειδικό λογαριασμό» αλλά ανταποδοτικό τέλος όπως έχει κριθεί τελεσίδικα από το Συμβούλιο Επικρατείας και γι' αυτό δεν μπορούν να υπαχθούν στον προϋπολογισμό, αφού το ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργού μιλά για «ειδικούς λογαριασμούς».

Ερώτημα τρίτο. Τι ακριβώς είναι τα ΔΕΤΕ;
-Είναι η αμοιβή που παίρνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι για τις υπερωρίες τους, τα νυχτερινά τους, την 24ωρη διαθεσιμότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν προς την Υπηρεσία τους.

Ερώτημα τέταρτο.Ποιός επιβαρύνεται από τα ΔΕΤΕ;
-Ο άμεσα συναλλασσόμενος με το Τελωνείο επιτηδευματίας.

Ερώτημα πέμπτο.Γιατί δεν πληρώνει το Κράτος τις υπερωρίες των τελωνειακών;
-Το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε από την εποχή του Καποδίστρια ότι αντί να επιβαρύνεται το ίδιο,προτιμότερο είναι να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στους συναλλασσόμενους.

Ερώτημα έκτο.Τι χάνουν οι τελωνειακοί από αυτήν την πρακτική του Κράτους;
-Κατ'αρχάς τα ΔΕΤΕ δεν υπολογίζονται στα δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα και στο επίδομα αδείας.Δεν υπολογίζονται στην σύνταξη,ούτε στο εφ'άπαξ.Σε περίπτωση που τα κατέβαλλε το Κράτος θα συνυπολογίζονταν και ως δώρα και ως συντάξιμες αποδοχές.

Ερωτημα έβδομο.Γιατί κινδυνεύουν τα ΔΕΤΕ από την ένταξη τους στον Κρατικό προύπολογισμό;
-Η Ε.Ε. θα θεωρήσει τα ΔΕΤΕ ως φόρο που επιβαρύνει τις εισαγωγές εμπορευμάτων της Κοινότητας και φυσικά θα σπέυσει να τον καταργήσει.Με τον Κανονισμό 450/2003 η Κομισιόν έχει αποδεχθεί τον χαρακτήρα των ΔΕΤΕ ως ανταποδοτικό τέλος που αφορά τους τελωνειακούς και μόνο.
Αν αυτά τα έσοδα εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο,η Ε.Ε. είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει.

Ερώτημα όγδοο.Τι θα συμβεί στην περίπτωση που τα ΔΕΤΕ καταργηθούν;
-Ας δεχθούμε κατ'αρχάς ότι ο υπουργός Κος Αλογοσκούφης μιλά ειλικρινά όταν υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των ΔΕΤΕ στους 
τελωνειακούς.

Σ'αυτήν την περίπτωση η καταβολή τους θα γίνεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό επιβαρύνοντας το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων,όπως γίνεται με τα ΔΙΒΕΤ των εφοριακών τα οποία είναι επίδομα που παίρνουν χωρίς να εργάζονται νύχτες,χωρίς να εργάζονται αργίες,χωρίς να εργάζονται σε εορτές.

Ερώτημα ένατο.Ποιός διαχειριζόταν μέχρι σήμερα τα ΔΕΤΕ;
-Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των εργαζομένων και του Υπουργείου Οικονομικών.Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο Υπουργός ήδη διαχειριζόταν αυτά τα χρήματα,αφού ότι περίσσευε μετά την πληρωμή των υπαλλήλων,τα έπαιρνε το Υπουργείο για να καλύψει άλλες τρύπες.Το περίσσευμα αυτό από τα ΔΕΤΕ θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των τελωνείων αλλά αντί γι'αυτό ο κάθε Υπουργός το χειριζόταν αδιαφανώς όπως αυτός ήθελε.Στην ουσία δηλαδή ο Αλογοσκούφης κατηγορεί αυτήν την στιγμή τον ίδιο του τον εαυτό για αδιαφάνεια στην διαχείριση των ΔΕΤΕ.

 Θ. Β. Τελωνειακός υπάλληλος.

= = = = = = = 

και:

Τα σύνορα και τα μεγάλα τελωνεία για να είναι ανοικτά όλο το 24ωρο, δεν πληρώνει το Δημόσιο ούτε 1 ευρώ υπερωρία. 

Γι΄αυτό παίρνουμε τα ΔΕΤΕ από τον εισαγωγέα που θέλει τα τελωνίσει τη νύχτα η από οποιονδήποτε συναλλασσόμενο που δεν τον βολεύει το κανονικό ωράριο ή θέλει Τελωνειακή εργασία στο χώρο του. 

Και απο αλλού:

= = = = = = = 

"Αγαπητοί φίλοι, οι μισθοί που αναφέρετε είναι ανύπαρκτοι. 

Οι αποδοχές των Τελωνειακών που αναφέρετε δεν υπάρχουν. 

Κατ' αρχήν το κίνητρο απόδοσης συμπεριλαμβάνεται στο μισθό άρα εσείς το ξαναπροσθέτετε. Ο μισθός που αναφέρετε είναι ο ακαθάριστος πριν δηλαδή υπολογισθούν ...οι κρατήσεις. 

Σας παραθέτω αναλυτικά τις καθαρές μου μηνιαίες αποδοχές: είμαι υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 11 χρόνια υπηρεσίας έγγαμη με 2 παιδιά (διευκρινίζω ότι πέρασα με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ)

Μισθός (συμπεριλαμβανομένου του κινήτρου απόδοσης, του οικογ.επιδόματος) 1035,45 Ευρώ ΔΕΤΕ 1280,63 Ευρώ Έξοδα κίνησης 200 Ευρώ. 

Από τα έξοδα κίνησης αφαιρούνται 10 Ευρώ για κάθε μέρα απουσίας με κανονική άδεια ,ασθένειας ή επίσημης αργίας. Αν δηλαδή σε ένα μήνα έχουμε 1 αργία και απουσιάσω και μια ημέρα θα πάρω 180 Ευρώ έξοδα κίνησης. Αν πάρω 4 εβδομάδες την άδειά μου το καλοκαίρι δεν θα πάρω καθόλου έξοδα κίνησης. Διευκρινίζω ότι τα έξοδα κίνησης μας δόθηκαν σαν αντίβαρο επειδή πάγωσαν οι αυξήσεις στο μισθό μας από το 2004.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το Δώρο Χριστουγέννων , Πάσχα και επίδομα αδείας καλοκαιριού υπολογίζεται με βάση το μισθό μας και όχι με βάση τα ΔΕΤΕ δηλ. Δώρο χριστουγέννων πήρα 959,25 Ευρώ Δώρο Πάσχα θα πάρω 479,6 Ευρώ και επίδομα αδείας καλοκαιριού 479,6 Ευρώ. 

Μας έδιναν τα επιδόματα τα οποία μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να μας τα πάρουν πίσω για να μη μας κάνουν αύξηση στο μισθό οπότε θα υπολογιζόταν και στα δώρα και στην σύνταξή μας. Σε αυτήν την παγίδα μας οδήγησαν και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα και μας θεωρούν ρετιρέ !!!! 

Είμαι στη διάθεσή σας να σας στείλω το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας μου προκειμένου αν θέλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια γιατί ντρέπομαι με όσα λέγονται να πω ότι είμαι τελωνειακός. Μετά τα ανωτέρω θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου που ως κλάδος διασυρόμαστε καθημερινά σε έντυπα και κανάλια και έχουν καταφέρει να στρέψουν εναντίον μας όλους τους υπαλλήλους και όλη την Ελληνική κοινωνία. 

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω για αυτά που δεν γνωρίζετε: Τα ΔΕΤΕ(Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) δεν καταβάλλονται από το κράτος αλλά από τους συναλλασσόμενους. Ένα μέρος των καταβολών αυτών παίρνουν οι υπάλληλοι, αντί των υπερωριών που εκτελούν για να μένουν ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο τα Τελωνεία εισόδου στη χώρα (σύνορα αεροδρόμια λιμάνια κλπ) και αντί των εργασιών που εκτελούν εκτός των Τελωνειακών καταστημάτων (συνοδείες υποκειμένων εμπορευμάτων, έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των ελεγχομένων, έλεγχοι διακίνησης και δίωξης σε όλη την ενδοχώρα κλπ). 

Οι λοιπές καταβολές που δεν διανέμονται στους υπαλλήλους εισπράττονται από το Κράτος. Δηλαδή το Κράτος όχι μόνο δεν καταβάλει στους Τελωνειακούς κανένα επίδομα αλλά αντίθετα εισπράττει ένα σεβαστό μέρος από τις καταβολές ΔΕΤΕ των συναλλασσομένων. 

Επομένως: Αν μας κόψουν τα ΔΕΤΕ, πρέπει: α)Να μην εισπράττονται ΔΕΤΕ από τους συναλλασσόμενους και β) Να καταβάλλει το Κράτος στους Τελωνειακούς που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο τις υπερωρίες τους. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι δεν είναι το πρόβλημα. Πληρώνω το χρόνο εφορία 4.000 € από τις αποδοχές μου. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν είναι το πρόβλημα. Θέλουν να μας αναδείξουν ως μέγιστο πρόβλημα γιατί έτσι τους εξυπηρετεί. Το πρόβλημα είναι ΑΥΤΟΙ, που ενώ όλοι ξέρουμε ποιοί είναι, οι Δημοσιογράφοι δύσκολα τους διακρίνουν"
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηardin_rixi+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτήν την ομάδα, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηardin_rixi+unsubscribe@googlegroups.com.
H θέση  που διατυπώνει ο κ. Χρήστος Κώνστας είναι μια κακώνυμη ψευδοελιτίστικη αβελτηρία. Φανερώνει έκδηλα την ημιμάθειά του και προσπαθεί να καλλιεργήσει το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι διάκεινται ευνοϊκά προς την τεμπελιά και την ραστώνη. Δεν θέλω κατ' ουδένα λόγο να υπερασπιστώ το σπάταλο και αδηφάγο Δημόσιο, αφού όλες αυτές οι καταστάσεις εκπορεύονται, καλλιεργούνται και συντηρούνται "ευθύναις" των υψηλά ισταμένων κρατούντων (και με την συνενοχή πολλών ρουσφετοποιηθέντων). Με τον κ. Κώνστα έχω συυπάρξει στον ίδιο εργασιακό (ιδωτικό δίκτυο ηλεκτρονικής εφημερίδας)χώρο και πολλάκις είχαμε συγκρουστεί κυρίως για την ίδια την δομή της εργασίας που παρέχει έκαστος εξ ημών. Διατύπωνε ό,τι πιο αντιδραστικό και αντισυναδελφικό επιχείρημα μπορούσε να φαντασθεί κανείς. Βλέπετε στην Ελλάδα ζούμε και ...σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε.

Στις 09 Μαΐου 2010 1:30 π.μ., ο χρήστης Aleyromageiros Demetre <aleyrom@gmail.com> έγραψε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου